AddToAny

Dagbladet har hatt Ukraina og Putin på papirforsiden 69 dager på rad

- Nyheter som står nært hjertet vårt, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.
Siden første mulige papirforside etter at Ukraina-krigen startet 24. februar, har Dagbladet hatt Ukraina og Putin på alle forsidene til papirutgaven.

- Vi har aldri hatt en sak så lenge sammenhengende på papir noensinne. Og dette gjør vi fordi det er det viktigste befolkningen trenger å få informasjon om akkurat nå, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, til Journalisten.

Dagbladet har dekket krigen massivt på alle flater: digitalt, på papir og video, tilføyer Hansen.

- Det er en overordnet vurdering som går på at dette er en av de største sakene vi har dekket og som kommer til å prege nyhetsbildet fremover.

69 forsider så langt

Når vi skriver fredag 20. mai har Dagbladet hatt 68 krigsrelaterte forsider på rad, med unntak av «hermetikkutgaven» utgitt i forbindelse med påsken. Den var planlagt og laget ferdig i forveien, forteller Hansen.

Som ikke utelukker at Dagbladet kommer til å fortsette å ha Ukraina på front, så lenge det er interesse for det.

- Det er nyheter som står nært hjertet vårt, sier Hansen og fortsetter:

- Krig skaper mye usikkerhet, og mange har lyst til å vite hva som foregår. Jeg er glad for at norske lesere generelt stoler på medier, og ikke minst er jeg glad for at mange lesere velger oss.

Ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at Dagbladet nå har 1.300.000 daglige digitale lesere, en økning på 7,7 prosent sammenlignet med samme periode i 2021.

Ifølge nyhetsredaktøren har interessen for Ukraina vært størst på deres digitale flater de første ukene etter invasjonen.

- Det har vært høyere trafikk enn for både første og andre koronabølge i 2020. Det har gått over all forventning, sier Hansen.

Ansatt tolker

Selv om Dagbladet ikke har en egen utenriksredaksjon eller faste korrespondenter, har de utenlandske frilansere og erfarne medarbeidere som blir sendt på oppdrag til utlandet. Ellers er det nyhetsredaksjonen som skriver de globale sakene, og de har ansatt ukrainske tolker til å hjelpe dem med oversettelse.

Dagbladets nyhetsdekning av Ukraina er fordelt i fire deler, forklarer Hansen: Breaking news og live tv, personhistoriene og historiene bak konflikten, finans og børs, tilstedeværelse både i Ukraina, grenselandene og Nato-landene, og til slutt public service.

- Alt dette har også blitt gjenspeilet på forsiden vår. Men først og fremst ønsker vi å formidle det som skjer akkurat nå, det som kommer til å skje videre, samt de økonomiske aspektene krigen medfører, sier Hansen.

Image-text:

Ukraina-krigen preger fronten og papirforsidene til Dagbladet.

Foto: Morgane Fauconnier

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Plukket opp et våpen og begynte å skyte, forteller Olav Rønneberg.
Journalisten 25.06.2022
Mediene har rett til å sette et søkelys på kritikkverdige forhold. Men kritisk journalistikk kan også innebære en viss fare for at totalpakka blir for mye. Det ble det i VG, ifølge PFU.
Journalisten 24.06.2022
Bli med på en spesial sommerquiz om rock og sånt pluss annet snacks, det er jo Tons of Rock på Ekebergsletta.
Journalisten 24.06.2022
- Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne, sier den sparkede Resett-redaktøren.
Journalisten 24.06.2022
Tysklands folkevalgte har med stort flertall opphevet en lov som forbød annonsering for abort.
Journalisten 24.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt