AddToAny

CNN-eier stenger ny tv-kanal - har skrudd av fem de siste to årene

CNN-eier stenger ny tv-kanal - har skrudd av fem de siste to årene
Oppryddingen i antall kanaler fortsetter. Denne gangen er det filmkanalen det rammer. Et av de virkelig store globale tv-konsernene, Turner Broadcasting System (TBS), legger ned kanalen TMC i Norge og Norden.
TBS driver over 160 kanaler på over 34 språk i 200 land i hele verden og der de mest kjente CNN og Cartoon Network.

Det er ikke første gang Time Warner legger ned tv-kanaler i Norden. For to år siden besluttet man å legge ned TNT Film, Showtime, Star og Silver. Nå følger også TMC etter.

- Hvorfor velger Turner å legge ned TCM i de nordiske landene?

- Etter en strategisk gjennomgang har vi besluttet å stenge tv-kanalen TCM i Sverige, Danmark, Norge og Finland fra og med 1. juni i år. Vår nåværende portefølje speiler endringene i markedet når det kommer til etterspørsel, sier informasjonsansvarlig i Turner i Norde, Emma Thalander, til Kampanje.

Hun sier videre at Turner fremover vil fokusere mer på de største merkevarene sine.

- Vi tror et fokus på færre, men større varemerker kommer til å føre til bedre tjenester for seerne og føre til at vårt publikum vokser. Vi vil fokusere på å bygge videre på våre styrker; våre globale varemerker, våre beste kanaler, mer rettigheter på underholdning og relevante digitale produkter,

- Er det andre Turner-kanaler som står i fare for å forsvinne fra det nordiske markedet?

- Nej. Våra kanaler Cartoon Network, Boomerang, TNT och CNN International kommer til og finnes, sier Thalander.

Alle disse kanalene har forsvunnet fra tv-distributørenes tv-pakker de siste årene det være seg kabel-tv-selskaper som Get og Telenor.

- Dette stemmer at kanalen forsvinner fra våre plattformer. Og det er Turner som legger ned kanalen, sier kommunikasjonssjefen i Canal Digital, Tormod Sandstø.

Nedleggelsen skjer kun ett år etter at Telenor tegnet en ny stor og utvidet avtale med Turner.

- Avtalen med Turner står fortsatt, og som det ble meldt ut da er den langt mer omfattende enn isolert den ene kanalen. Avtalen vi inngikk handlet blant annet om nyheter, serier og barneinnhold, sier Sandstø.

Etter det Kampanje kjenner til kan beslutningene om å legge ned tv-kanaler sees i lys av at de internasjonale tv-selskapene må betale mer penger til rettighetsforvalter Norwaco og lavere betalingsvilje fra distributørene. Norwacos avtale for distribusjon av kommersielle kanaler omfatter godt over 100 kanaler.

- Kostnadene til Norwaco har ikke gått mye opp. Storparten er regulert ved konsumprisindeks, men det er riktig at det har kommet et såkalt tilleggsvederlag de siste årene. Dette er rettigheter som ikke har vært omfattet tidligere, sier kommunikasjonsansvarlig i Norwaco, Jon Knudtzon.

Knudtzon nevner løsninger som multiroom, multiscreen, utenfor hjemmet samt start-forfra-tjenesten som eksempler på nye rettigheter. Han ønsker ikke å kommentere spesifikt hvorfor han tror Turner velger å legge ned TCM.

Men også konkurransen fra Netflix og HBO rammer den tradisjonelle tv-industrien som må satse på andre områder som sport og lokal underholdning. Dette har igjen ført til økte kostnader for distributørene.

Image-text:

Fortsetter med CNN

Selv om Turner Broadcasting har avviklet fem tv-kanaler i Norge de siste to årene, sier Emma Thalander at det ikke foreligger noen planer om skru av flaggskipet CNN i Norge. Foto: Knut Kristian Hauger.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Etter snaue to år går Tor Arne Fosser inn for landing i Norwegian. - Det var naturlig for meg å gå videre, sier han.
Kampanje 25.05.2022
Christelle Ravneberget er klar for et nytt kapittel i Ahead-byrået Nova Vista.
Kampanje 25.05.2022
Lars Taraldsen blir ny innholdsrådgiver i Try.
Kampanje 25.05.2022
- I flere uker har Altibox jobbet iherdig for å skape et inntrykk av at TV 2 ikke forstår seerne sine, at vi er en grådig aktør som heller driver med spill enn konstruktive forhandlinger. Det er ikke sant, skriver Sarah C. J. Willand i TV 2.
Kampanje 25.05.2022
- Hodejegerne rigger seg for en ny tid, sier daglig leder Åsta Braathen.
Kampanje 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt