AddToAny

Byrågründere tredobler omsetningen - i år sikter de mot 120 millioner kroner

Og nå starter Flokk Media også rekrutteringen fra konkurrentene.
Høsten 2018 sluttet Espen Barås Bye i Anti for å starte opp et helt nytt mediebyrå sammen med Kristian Nilsen og Fredrik C. Kracht under navnet Parcas. Våren 2020 byttet selskapet navn til Flokk Media og i løpet av fjoråret har selskapet tredoblet omsetningen fra 23 millioner kroner til 72 millioner kroner.

- Vi har hatt god fart og jevn tilvekst av flere nye kunder, sier byrågründer Barås Bye til Kampanje.

Selskapet jobber blant annet med kunder som helse- og skjønnhetsmerkevaren Lyko, Musti, pastillproduktene Ricola og Fisherman's Friend, Intersport og som Kampanje nylig skrev togselskapet Go-Ahead. Nå sikter det nye mediebyrået mot en omsetning på 120 millioner kroner i 2021 og «en vesentlig bedre bunnlinje.»

- Vi har ingen ambisjoner om å bli større enn nettverksbyråene, men vi skal fortsette å investere i kompetanse og ressurser som kundene etterspør, og på den måten fortsette og å tiltrekke oss attraktive kunder. Vi erfarer at det å være et norsk, uavhengig byrå tiltrekker seg flere annonsører, sier han.

Sikter mot 120 millioner

Med en omsetning på 120 millioner kroner er det et stykke opp til konkurrenter som Mood Communications og Schjærven-byrået Re Media med drøye 350 millioner kroner hver. Men Flokk Media er allerede på høyde med In Sight som i fjor landet en medieomsetning på 155 millioner kroner.

- Så det er ingen planer om å ta igjen de minste nettverksbyråene med 500 millioner kroner i omsetning?

- Nei, det er ikke noe mål i seg selv og omsetningen henger ikke alltid sammen med bunnlinjen. Vi skal fokusere på sunn drift, faglig utvikling og ansettelser av nøkkelpersoner som skal bidra til videre vekst for kundene også skal vi jobbe med kunder som synes det er gøy å jobbe med oss, sier han.

Samarbeider med digitalbyrå

Han har som sin partner Nilsen lang erfaring medie- og byråbransjen og de to var lenge å finne i TV 2s salgs- og markedsavdeling. I tillegg har Barås Bye tilsammen 11 års erfaring fra Mediacom og OMD. Barås Bye sier de «jobber med alt av mediekjøp, rådgivning og mediestrategi», men når det gjelder det digitale og performance har Flokk Media et samarbeid med digitalbyråene Hensik og Caulis

- Hvordan blir dere som et lite miljø invitert inn i pitsjene?

- Det skjer gjennom nettverket vårt og bransjepraten også snakker vi mange hele tiden. Vi kjenner en del mennesker etter mange år i bransjen og av og til vi blir vi også invitert med inn. Det er veldig hyggelig at folk legger merke til oss, sier han.

Ansetter fra Red Dentsu X

Barås Bye sier planen er å satse «knallhardt fremover» og at selskapet nå er klare til å begynne å rekruttere. En av de første nyankomne er Marie Johannessen Sorteberg som kommer fra Red Dentsu X hvor hun jobbet som client lead på kunder som Mills, Norsk Tipping, Lindex og Bluestep. Også Sorteberg har tidligere jobbet i TV 2.

- Da denne muligheten dukket opp var det veldig vanskelig å si nei. Å få muligheten til å være med å bygge opp et norsk uavhengig mediebyrå sammen med flinke folk var veldig appellerende. Det Flokk har fått til på så kort tid er rett og slett veldig imponerende og noe jeg er ydmyk og stolt over å få ta en del av, sier hun.

- Plages ikke av mye jobbing

Barås Bye sier det i tillegg er ansatt en ny digital rådgiver i Matthew Roman som starter i desember og at selskapet er i prosess med å finne flere nye rådgivere.

- Det er mye snakk om slitne byråfolk i bransjen for tiden og på Kampanje, er det slitsomt å drive for seg selv?

Jeg har lest debattinnleggene og det er hardt å jobbe med pitsjer. Men det blir annerledes når vi driver for oss selv. Det plager derfor ikke oss med ekstremt mye jobbing i perioder, sier Barås Bye.

Flokk Media har også et strategisk samarbeid med Tre Kronor Media i Sverige.

Image-text:

Henter fra Red Dentsu X:

Flokk Media-gründer og tidligere TV 2'er Espen Barås Bye er i full gang med å bygge opp det nye mediebyrået sitt. Nå gjør han også sin første ansettelse med Marie Johannessen Sorteberg som kommer fra Red Dentsu X. Også hun med fartstid fra TV 2. - Da denne muligheten dukket opp var det veldig vanskelig å si nei, sier Sorteberg.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Fredrik Fornes beskriver seg selv som middelmådig i ganske mye. Likevel har han blitt premiert med «Årets talent» under Social Media Days, og blir omtalt som «Linkedin-ekspert». Møt han i spalten Unge talenter.
Kampanje 23.01.2022
Over 500.000 husstander får TV 2-kanalene tilbake.
Kampanje 21.01.2022
- Hyper har lagt ut på en veldig spennende reise, sier Ane Lynau.
Kampanje 21.01.2022
- Vi kunne ikke fått en bedre start på 2022, sier Morgenstern-sjef Camilla Kim Kielland.
Kampanje 21.01.2022
- Teige Goodchild har vært en fantastisk, spennende og lærerik reise som nå føltes riktig å avslutte, sier Rebecca Goodchild.
Kampanje 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt