AddToAny

Byråd i Bergen fikk skudd gjennom vinduet: «Trakasseringen vil foregå helt til du endrer kurs, trekker deg fra politikken, eller begår selvmord.»

Hun har kulehull i stuevinduet, trusselbrev i innboksen og voldsalarm i veska. Men Anna Elisa Tryti nekter å la seg stoppe. En rødkledd kvinne beveger seg lett over bergensk brostein.
Hun blir knapt tungpustet i de bratte bakkene i retning Fløyen. Men så, på en trappeavsats, kommer en dame i 30-årene bort til henne: «Du er min heltinne», sier hun. Anne Elisa Tryti stopper opp. Smiler.

- Å gå gjennom byen nå, etter at jeg sto fram med truslene, er en ny opplevelse. Det føles som jeg blir møtt av en varmebølge.

Som byråd for miljø- og byutvikling ble Anna Elisa Tryti hatobjekt nummer én for bompengemotstanderne i Bergen. Hun ble utskjelt på gata, i avisen og gjennom sin egen postkasse.

Brevet fra april 2017 er ett av mange eksempler. Den anonyme brevskriveren varsler at det vil bli satt i gang omfattende trakassering. Dette skal skje gjennom sjikanering på e-post, telefoner med utskjelling og krenkelser, angrep på hjemmet, hærverk og tyveri.

«Trakasseringen vil foregå helt til du endrer kurs, trekker deg fra politikken, eller begår selvmord.» Kort tid etter ble det skutt gjennom et vindu i Trytis hjem i Bergen sentrum.

Byråden selv var imidlertid ikke til å rikke:

- Jeg var fast bestemt på at de ikke skulle få feid meg av banen og hindre meg i å gjøre jobben min som politiker. Men selv om truslene ikke var allment kjent, var det veldig forstyrrende og tok mye tid.

I mai gikk ordføreren i Klepp kommune ut og fortalte om truslene hun hadde fått. Det fikk også Anna Elisa Tryti til å åpne opp:

- Mange trodde ikke at noe slikt kunne skje i Bergen. Den villfarelsen kunne jeg ikke la fare.

Også i sin forrige periode som politiker ble Anna Elisa Tryti truet da hun som fersk kommunalråd for byutvikling kom med friske uttalelser om Sjøfartsmo

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Fagforbundet mener subsidier til elbiler er en gavepakke til den rikeste delen av befolkningen og at de med dårligst råd må betale regningen for klimatiltakene. - Klimapolitikk må være rettferdig.
Fagbladet 20.09.2019
For mange går jobbkonflikter og dårlig arbeidsmiljø på helsa løs - jeg er en av dem som ble syk. Nattevakt i hjemmebaserte tjenester og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Melhus
Fagbladet 20.09.2019
LOs største forbund Fagforbundet reagerer sterkt på regjeringen forslag om kutt i uførepensjonen. Arbeids- og sosialminister Anniken Haugli (H) varslet tidligere denne uken at hun vil fjerne skjermingstillegget til uføre pensjonister.
Fagbladet 20.09.2019
- Forslaget rammer oss som dessverre, ufrivillig har kommet ut av arbeidslivet. Tirsdag skrev Fagbladet at regjeringen med statsråd Anniken Haugli i spissen nå ønsker å fjerne skjermingen av uføre som skal over i alderspensjon.
Fagbladet 19.09.2019
Å bli sykmeldt når det er konflikter på jobben er ikke uvanlig, men det er ingen selvfølge at du har rett til sykepenger. - Konflikt kan være et triggerord, sier advokat Anne-Gry Rønning-Aaby i Fagforbundet.
Fagbladet 19.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt