AddToAny

Bussjåfør Marit provosert av skatt på fribilletter: Nå vil hun ha gratis el-bil med fri parkering

Bussjåfør Marit provosert av skatt på fribilletter: Nå vil hun ha gratis el-bil med fri parkering
Bussjåfør Marit Sauge frykter at dette bare er begynnelsen på denne regjeringens angrep på arbeidstakeres rettigheter.
Finansminister Siv Jensen kontrer kritikken med at regjeringen ikke har gjort regelendringer, bare plassert ansvaret for rapportering hos arbeidsgiverne. - Frikortordningen er viktig for mange arbeidstakeres økonomi, sier Marit Sauge, bussjåfør og leder av bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA).

Hun er provosert over at regjeringens innstramming av skattereglene for naturalytelser på jobb går ut over ansattes innarbeidede goder.

- Siv Jensen bør slutte å lyve om skattepolitikk. Frp hevder at de er det nye partiet for arbeidsfolk og lovet skattelettelser for folk flest. Mange som stemte på dem trodde på det. I stedet skjer det motsatte. For å gi skattelette til de rikeste tar de fra arbeidstakere som får sin lønn ved samfunnsnyttig arbeid, sier Marit Sauge, som frykter at dette bare er begynnelsen på denne regjeringens angrep på arbeidstakeres rettigheter.

- Nå som de har KrF på laget har de jo sagt at de kan gjøre som de vil.

Mange goder forsvinner

Regjeringen har møtt kraftig motbør fra mange hold etter at de nye skattereglene for naturalytelser - populært kalt frynsegoder - trådte i kraft ved nyttår. Konsekvensen er nemlig økt skatt eller at goder forsvinner for mange vanlige lønnsmottakere, som følge av skatt på diettinntekter og forskjellige typer rabatter og fordeler for ansatte.

Nettavisen trakk nylig fram 9000 sjukehusansatte som mistet gratis undersøkelser og behandlinger på arbeidsplassen. Sjukehusledelsen ved Ahus mente det ville bli for komplisert

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Det er på tide å anerkjenne at kompetanse er viktig i barnehagen - ikke bare at man er «en voksen», skriver barnehagelærer. Oscar Aaslund Hovin problematiserer barnehagelærere sin rett til plantid i sin artikkel i Fagbladet 28. mai.
article_web Fagbladet 17.06.2019
Askøy-skandalen har gjort oss mer oppmerksomme på vannkvalitet. Det er ikke første gangen alarmen går. Mange anlegg og rør er gamle, og investeringsbehovet de neste 20 årene er anslått til 280 milliarder kroner.
article_web Fagbladet 17.06.2019
De siste årene har jeg og min familie stemt sammen. Vi stemmer ikke nødvendigvis likt, men det er nettopp det slike valg handler om. Vi er alle ulike og har forskjellige prioriteringer. Hjelpelpeier
article_web Fagbladet 17.06.2019
Natt til fredag vedtok Stortinget en innstramming som utgjør den første endringen av norsk abortlov på 40 år. Fagforbundet-leder Mette Nord mener dette er en del av en politikk som svekker kvinners rettigheter.
article_web Fagbladet 14.06.2019
Kvinner i Sveits går fredag ut i en omfattende streik med krav om likelønn, kortere arbeidsdag og bedre pensjon. Med fagforeninger i ryggen skal kvinnene streike for lik lønn for kvinner og menn.
article_web Fagbladet 14.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt