AddToAny

- Bruk stemmeretten, oppfordrer HK-lederen

HK-leder Christopher Beckham oppfordrer medlemmene til å stemme i stortingsvalget for å få en ny regjering.
Også Handel og Kontor er opptatt av stortingsvalget. Forbundet vil ha «en Arbeiderpartiledet rødgrønn regjering med et sterkt SV». Det vedtok HK representantskap i mai.

- Kampen mot ulikhet har vist seg å bli den viktigste saken i valgkampen. Det dreier seg om retten til heltid, om en ny boligpolitikk, pensjon og arbeidstakerrettigheter. Vi må ha en regjering som vil lytte til fagbevegelsen, understreker HK-leder Christopher Beckham.

Heltid og midlertidige ansettelser

Forbundslederen har vært ute og besøkt HK-medlemmer og tillitsvalgte på arbeidsplasser flere steder i landet i løpet av valgkampen. Han forteller om møter med deltidsansatte som konstant går med mobiltelefonen i hånda og venter på spørsmål om å ta ledige vakter. Nå setter han sin lit til Arbeiderpartiets løfte om å lovfeste retten til heltid.

- En slik lovendring innebærer at heltid skal være normen. Arbeidsgivere må bevise at de har behov for deltidsansatte, sier Beckham.

Han mener at dette vil være viktig for mange HK-medlemmer. Beckham peker også på at det er viktig å fjerne muligheten til å ansette folk i midlertidige stillinger uten et særskilt grunnlag for det. Det har de rødgrønne partiene sagt at de vil gjøre.

Sosial boligpolitikk

Beckham setter disse to lovendringene i sammenheng med boligpolitikken. For det er knapt mulig å kjøpe seg bolig som deltidsansatt eller midlertidig ansatt. Enkelt er det for øvrig heller ikke for folk med hele stillinger.

- Folk uten de høyeste lønningene må også ha mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet, påpeker han.

HK-lederen etterlyser en sosial boligpolitikk, og mener Husbanken bør spille en nøkkelrolle i den.

- Det må jobbes for å få til en tredje boligsektor, hvor det går an å leie og samtidig spare til å kjøpe egen bolig, sier han.

I tillegg kan kravet til egenkapital senkes, og rentefradraget for boliglån forbeholdes primærboliger. Slik blir det mindre gunstig å kjøpe sekundærbolig, og prisene vil gå ned, skisserer han.

- Det finnes mange muligheter hvis politikerne vil. Vi trenger en regjering som setter boligpolitikk på dagsordenen.

Avtalefestet pensjon

Statsminister Erna Solberg har avvist at dagens regjering vil bidra mer enn i dag til en reformert avtalefestet pensjon (AFP). For HK-lederen er det nok et argument for å stemme på de rødgrønne partiene som vil øke statens bidrag til ordningen.

- Dette er en av de viktigste sakene for medlemmene våre. AFP'en må utvides for at flere kan ta del i den, gjennom at alle år som ansatt i en bedrift med tariffavtale teller når pensjonen skal fastsettes. For at vi skal få plass en ny AFP, må vi ha et regjeringsskifte, sier Beckham.

- De som ønsker forandring, må gå til valgurnene, oppfordrer han.

Image-text:

STEM!: - Det nytter ikke å sitte i sofaen på valgdagen om du vil ha en ny regjering, sier HK-leder Christopher Beckham.

Ylva Seiff Berge

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Selv om anbefalingen om hjemmekontor er opphevet, lar flere store bedrifter sine ansatte veksle mellom å være på kontoret og å jobbe hjemmefra.
HK-Nytt 26.10.2021
Lågtlønte på mellombelse kontraktar var gruppa der flest mista jobben under koronapandemien.
HK-Nytt 26.10.2021
Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. Lignende forsøk ved andre avdelinger har tidligere mislyktes.
HK-Nytt 26.10.2021
Alexander Papas ble klubbleder som 19-åring. Lærerstudenten drømmer om at alle skal forstå at fagorganisering = ryddig arbeidsliv.
HK-Nytt 25.10.2021
Fagorganiserte i Tess får likevel bonuser og goder som helseforsikring og ulykkesforsikring. Leder Erik Jølberg har snudd i saken etter kraftig kritikk.
HK-Nytt 21.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt