AddToAny

Brudd mellom TV 2 og Get: - Vi beklager veldig

Brudd mellom TV 2 og Get: - Vi beklager veldig
Én million TV-seere mister tilgangen til alle TV 2s kanaler.
Egmont-eide TV 2 og Get har ikke kommet til enighet om ny distribusjonsavtale. Det kommer frem i en pressemelding Telia sendte ut rett etter midnatt.

Dermed mister Gets 480.000 kunder eller rundt én million TV-seere muligheten til å se på TV 2s kanaler fra og med i dag.

- Vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Dette er ikke en løsning vi har ønsket, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.

Etter det Kampanje kjenner til har det vært jobbet helt frem til fristen gikk ut ved midnatt natt til mandag for å finne en løsning.

- Ønsket ikke å bli enige

Kampanje skrev fredag at TV 2 skal ha bedt Telia om omkring 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby akkurat det motsatt - 100 millioner kroner mindre. I løpet av helgen har det imidlertid kommet stadig nye tilbud på bordet som skal ha minsket avstanden mellom partene, men altså ikke nok til å redde forhandlingen.

- Det er helt tydelig at Telia ikke har ønsket å bli enige med oss. Telia har gitt oss tre tilbud i forhandlingene og alle de tilbudene ligger under det de betaler i dag, og da vet vi også at de har den laveste betalingen i markedet. Vi har aldri opplevd at en distributør har startet en forhandling med å tilby å betale mindre. Og det er ikke slik at Gets TV-pakke ville blitt billigere av dette, sier en skuffet kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.

I løpet av søndagen skal TV 2 har spilt inn flere nye tilbud hvorav Get svarte med et siste tilbud rett før midnatt klokken ti over halv tolv.

- 20 minutter før fristen gikk ut kom Telia med et tilbud. Vi svarte på dette at vi var innstilt på å fortsette forhandlingene på overtid, men Telia gadd ikke en gang svare oss før de tok kanalene ned, sier Willand.

Hun reagerer på at Get nå for andre gang på kort tid kommer i en situasjon der TV-kanaler stenges ned for kundene.

- Det er tre måneder siden TVNorge og Discovery gikk i svart og det er mulig at dette er Telia og Gets måte å vise muskler på. Nå er vi bare lei oss for at dette går utover kundene, men akkurat slik disse forhandlingene har gått frem, var dette bruddet uunngåelige, sier Willand

Dermed går TV 2 i svart med sin hovedkanal for aller første gang.

- Hva skal dere gjøre nå?

- Vi var innstilt på å forhandle fremover. Nå må vi bare områ oss etter at det er klart at vi ikke ble enige, sier hun.

TV 2 har ikke forhandlet om distribusjon med Get siden 2016, men har den siste tiden landet flere nye avtaler med både RiksTV, Altibox og Telenor. TV 2 vil derfor ha opp prisen på innholdet de leverer i tråd med hva andre distributører betaler og sikre at alle TV 2-kanalene ligger inne i den forhåndsvalgte grunnpakke slik de gjør i dag.

- Setter oss ned når som helst

Telia skriver i en pressemelding at deres kunder ser stadig mindre på TV 2 og at de ikke vil betale mer enn de allerede gjør for et dårligere tilbud.

- Kundene ser stadig mindre på TV2s kanaler, og Get kan ikke be sine kunder betale for innhold de ikke vil ha samtidig som TV 2 ønsker å begrense kundenes muligheter til å se innhold utenfor hjemmet, skriver selskapet, som legger til at de fremdeles er interessert i en ny avtale med TV 2.

Get sier videre at de er «positive til å gjenoppta forhandlingene så raskt som mulig for å finne en løsning.»

- Vi ønsker fortsatt å finne en god løsning med TV 2, slik at vi sammen kan fortsette å skape gode seeropplevelser i tiden fremover til glede for alle parter. Vår dør står åpen og vi setter oss ned når som helst for å forhandle videre, sier Kaalen.

Nå vil han tilby Get-kundene 45 ekstra TV-poeng som et plaster på såret.

- For å gjøre TV-tittingen litt bedre i denne situasjonen gir vi alle våre kunder ekstra TV-poeng som de kan bruke til å velge blant et stort utvalg av kanaler og strømmetjenester i valgmenyen sin, som for eksempel strømmetjenestene HBO Nordic, Viaplay eller Nordisk Film+, sier Kaalen.

Image-text:

Svarte skjermer:

TV 2 og Telias TV-distributør Get ble ikke enige om en ny avtale. Dermed mister rundt én million TV-seere tilgangen til alle TV 2s kanaler og for første gang går TV 2 i svart med sin hovedkanal.

Telias TV-sjef:

Pål Rune Kaalen er leder for privatmarkedet i Telia Norge som Get er en del av.- Vi har jobbet hardt for å komme til enighet, men vi har dessverre ikke klart det, sier han.

Skuffet:

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, sier hun er skuffet over at forhandlingene ikke førte frem. - Men Telia kan ikke forvente å være gratispassasjer og betale mye mindre enn alle andre, sier hun. Foto: Eivor Eriksen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Nesten 40 millioner kroner i reklameinntekter forsvant i NHST-konsernet i andre kvartal.
Kampanje 09.07.2020
Scandza skal ha solgt Peppes frossenpizza for 170 millioner kroner.
Kampanje 09.07.2020
Nå starter han opp i WergelandApenes. - Hans Geelmuyden har gode verdier i bunn og har vært strålende sjef, sier Håkon Knudsen.
Kampanje 09.07.2020
- Mye av planleggingen fra brief til lansering skjer fortsatt i form av kommunikasjon via e-post, telefon og excel-filer.
Kampanje 08.07.2020
- Setter prislapp på 25 millioner kroner etter millionunderskudd for kvinnemagasinet Altså, skriver Gunnar Stavrum.
Kampanje 08.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt