AddToAny

Blodig tv-konflikt i Danmark - kabel-tv-ansatt slått ned på jobben

Gjerningsmann ropte «Fuck YouSee» og slo ned en av kabel-tv-selskapets ansatte.
Det går ofte hett for seg i tv-forhandlingene mellom tv-distributørene og tv-kanalene, men ikke så hett som i Danmark kanskje. «Fuck YouSee» ropte gjerningsmannen, før han slo ned en av kabel-tv-selskapet YouSees medarbeidere med en ukjent gjenstand bakfra. Hendelsen fant sted i Odense i Danmark i går, og ble først omtalt av TV 2 Fyn.Medarbeideren skal ha vært på jobb hos YouSee, som er Danmarks største tv-distributør og eid av teleselskapet TDC.

Ifølge den danske storavisa Politiken,som omtaler saken i dag, spekulerer flere danske medier - deriblant TV 2 Fyn, DR, og B.T i om overfaldet har en sammenheng med den pågående konflikten mellom YouSee og Discovery, som har preget danske medier de siste ukene.

Dansk politi har ifølge avisene ikke ønsket å knytte hendelsene sammen.

- Det tør jeg ikke å uttale meg om. Vi vet at den fornærmende var på jobb, men hva som ligger til grunn for overfallet, håper jeg etterforskningen vil vise, sier politinspektør Jesper Bæk til TV 2 Fyn.

Yousee-direktør Jacob Mortensen, sier til TV 2 Fyn at de ansatte er «dypt rystet over hendelsen, som de tar svært alvorlig».

- Vi har fullt fokus på å ta hånd om vår medarbeider. Vi har dessuten tatt de nødvendige forholdsregler for å sikre våre ansatte, sier Mortensen videre.

Discovery: - Helt uakseptabelt

Selv om gjerningsmannen ikke ropte noe spesifikt om Discovery, velger likevel TV-giganten å kommentere gårsdagens hendelse i en pressemelding. De understreker at «vold aldri er løsningen».

- Konflikten mellom Discovery og YouSee er et rent forettningsmessig anliggende, og ingen ansatte, verken hos oss eller YouSee, skal føle frykt på jobben. Vi tar helt avstand fra denne formen for oppførsel. Uansett årsak er det helt uakseptabelt å la sinnet gå ut over en tilfeldig medarbeider, sier direktør hos Discovery Networks Danmark, Christian Kemp.

Han ønsker den ansatte god bedring og håper at vedkommende snart er klar til å jobbe igjen.

Konflikten mellom Danmarks største TV-distributør og innholdsprodusenten Discovery startet da YouSee ønsket å fjerne Discoverys kanaler fra sine faste TV-pakker. Dette har falt i dårlig jord hos Discovery som fra 1. januar forsvinner helt fra YouSee-kundenes skjermer.

Så langt har dette ført til at en rekke borettslag har sagt opp sine avtaler med YouSee. Lederen av den danske huseierforeningen, Forenede Danske Antenneanlæg som representerer 500.000 seere, har kalt uenigheten for en «en gisseltaking».

Image-text:

Tv-konflikt:

Etter at en YouSee-medarbeider ble slått ned på høylys dag, spekulerer flere danske medier i om hendelsen henger sammen med den pågående tv-konflikten mellom kabel-tv-selskapet YouSee og tv-konsernet Discovery.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Det er grunn til å stille spørsmål ved om dansk politi var for raske med å konkludere med at motivet ikke var rasisme, sier nyhetsleder i VG.
Kampanje 14.07.2020
- Det var ikke noe annet selskap enn GK som var aktuelt for meg, sier Christian Haugen.
Kampanje 14.07.2020
En rett i New York opphevet mandag et midlertidig forbud som var ilagt Mary Trump.
Kampanje 14.07.2020
Reagerer på manglende svar og varsel om færre moderatorer midt i Facebook-boikotten.
Kampanje 14.07.2020
- Vi både håper og tror at det verste er lagt bak oss, sier Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen.
Kampanje 13.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt