AddToAny

Ble skutt med pil og bue: - Jeg ser meg bakover, og jeg må se tre ganger, for jeg har en pil i ryggen

Politimannen Rigoberto Villarroel var på fritiden sin da han plutselig stod ansikt til ansikt med drapsmannen i Kongsberg. Med en pil ut av ryggen forsøkte han å få folk bort fra stedet.
Klokken er litt over 18.00, på Kongsberg 13. oktober. Politimannen Rigoberto Villarroel (48) har vært på middag hos sin mor, sammen med Joanne McGregor (41) og deres felles datter. Leiligheten ligger i samme bygget som Coop Extra.

Da de kommer ut til bilen, står det en dame i nærheten som ser stresset ut og snakker i telefonen. Rigoberto hører henne si ordet «politi».

- Jeg er politimann i en liten by og går bort for å hjelpe. Jeg sier at jeg er på fritiden min, men spør om jeg kan bistå henne med noe. Da sier hun at hun har vært og handlet på Coop, men at posene hennes ligger igjen inne, og at hun ikke tør å hente dem for det er en mann med pil og bue der. Hun forteller at hun er skutt i ryggen, men jeg kan ikke se noe i ryggen hennes. Da sier jeg at jeg skal hjelpe henne med å hente handleposene, sier Rigoberto.

Han tenker at det sikkert er snakk om piler med sugekopp, eller lekepiler, og de går mot butikkinngangen. Men på veien ser de en pil på bakken. Rigoberto forstår raskt at situasjonen er langt mer dramatisk. Dette er ikke noen lekepil.

- Jeg ser at dette er en ordentlig pil. Damen setter seg i bilen, og jeg går videre alene. Jeg tar opp telefonen, og siden jeg tenker at damen har ringt operasjonssentralen, ringer jeg direkte til patruljen. Jeg sier at «jeg har fått melding om at noen skyter med pil her. Jeg går inn i butikken og ser hva som skjer», sier han.

«Jeg står med en pil ut av ryggen nå»

Klokken er 18.15 når Rigoberto går inn dørene på Coop Extra. Der ser han flere piler på gulvet. Mens han går lenger inn i butikken, fortsatt med patruljen på telefonen, hører han personer som løper, og at noen faller.

- Jeg hører et dunk og at noen detter i gulvet. Jeg oppfatter det som at han blir skutt etter. Jeg klarer ikke helt å huske hva jeg egentlig gjorde. Det er noe jeg håper å kunne se på overvåkningsvideoen senere, men jeg tror jeg gikk bort og hentet mannen ut, eller at jeg stod og vinket ham til meg, men jeg husker at vi gikk ut av butikken sammen. Så gikk jeg inn igjen, for jeg hadde fortsatt ikke sett de ansatte eller gjerningsmannen, sier han.

Rigoberto går inn ved fruktavdelingen ved inngangen til butikken, lener seg frem og prøver å få ov

Les mer

Flere saker fra Politiforum

I 2022 skal den nye regjeringen starte arbeidet med å etablere 20 nye tjenestesteder for politiet. Vi har luftet interessen hos fagforeningen og landets ordførere.
Politiforum 26.11.2021
Det er svært viktig at hovedredningssentralene også får utvikle seg videre som fagmiljøer og som fagressurs for hele beredskapsapparatet.
Politiforum 26.11.2021
Flere markante fagforeningsskikkelser ble hyllet under Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte, deriblant tidligere Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt.
Politiforum 25.11.2021
I bunn ligger den personlige tragedien: En ung mann ender opp død når han istedenfor burde fått behandling for sine lidelser.
Politiforum 25.11.2021
Høy kompleksitet krever en annen form for ledelse og samhandling enn den som vi tradisjonelt har drevet.
Politiforum 25.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt