AddToAny

Bildeserie: Slik feiret de Barnehagen

Bildeserie: Slik feiret de Barnehagen
I går ble Barnehagedagen markert i barnehager over hele landet. Se hva disse ni barnehagene valgte å gjøre på den store dagen.
Årets tema for Barnehagedagen var barns nysgjerrighet og undring, med slagordet: «Jeg lurer på»

I Frøya kommune hadde barnehagene en felles markering av dagen.

- Alle barnehagene i kommunen - både kommunale og private - har gått sammen og synliggjort årets tema ved å dekorere og pakke inn trær i sentrum, forteller leder Tove Holm i Rabben barnehage.

- Vi har pakket inn et tre i bobleplast, der det er hengt opp masse faglig som går på at vi ved å overbeskytte barn hemmer barnets utvikling. De andre trærne er livlige og kreative. På disse henger det kreative uttrykk som barn i Frøya-barnehagene har skapt. Det er også masse bilder fra prosesser barna har vært aktør i. Det handler om voksenrollens betydning, som må balansere slik at barnet får gå ut og utforske i likevel trygge omgivelser. Voksne må være en trygg base og trygg havn, hendene i trygghetssirkelen som går ved siden av barnet, slik at vi støtter barnet til utforskning av omgivelsene, bruk av ulike materialer og kreative prosesser, sier Holm.

Alle skolestartere i kommunen møttes ved trærne på Barnehagedagen, der de hang opp sine bidrag. Deretter var det lek og moro i basishallen med trampoliner, ribbevegg, hoppegrop og andre aktiviteter.

- Vi har vært fire barnehageledere i arrangørkomiteen, men alle de syv barnehagene i Frøya kommune har bidratt. Vi tenker at hvis barnehagenes innhold skal bli mer synlig må vi stå sammen, sier Holm.

Se bildeserie nederst i saken.

Fortalte rådmannen om barnehagehverdagen

Stokka barnehage i Stavanger ble trukket ut til å bli med Utdanningsforbundet til rådmannen i Stavanger kommune på Barnehagedagen.

Seks barn og to voksne fikk møte rådmannen på hans kontor. Temaet for møtet var medbestemmelse, og Barnehagedagens tema: «Jeg lurer på...».

Barna stilte rådmannen spørsmål og fortalte ham om barnehagehverdagen sin.

Kan vi se Karius og Baktus?

I Grindheim familie- og gardsbarnehage på Radøy i Hordaland, ble dagen markert med et spennende eksperiment om tenner.

- Denne måneden har vi fokus på kroppen, og denne uken om tennene, der vi snakker og leser om Karius og Baktus. På Barnehagedagen har vi undret oss over hvordan vi kan se Karius og Baktus eller ikke. Vi gikk til innkjøp av «plakk-tabletter» fra apoteket, som farget plak

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

SunnereBarn bidrar til bedre kosthold og økt matglede blant alle barn i barnehage og dermed bidra til å utjevne sosiale forskjellene.
article_web barnehage.no 19.05.2019
Små barn med utviklingsvansker emosjonelle vansker og atferdsvansker utsettes oftere for krenkelser og erting, viser nye funn fra Den norske mor-barn-undersøkelsen.
article_web barnehage.no 18.05.2019
«Vet barna egentlig hva de takker ja til når et annet barn spør om å få se på tissen deres?» spør barnehagelærerstudent Lotte Engelien Christensen.
article_web barnehage.no 18.05.2019
- Vi har lagt vekt på å lage et uteområde med steder som skal trigge fantasien. Ikke steder som sier til barnet «her må du gjøre dette», sier Ketil Dybvig, medeier av Byfjordparken barnehage i Stavanger. Se bildeserie nederst i saken!
article_web barnehage.no 18.05.2019
- Bemanningsnormen som kom i høst førte ikke til det store løftet barnehagene så sårt hadde behøvd, skriver artikkelforfatteren. Les hennes beskrivelse av «en helt vanlig dag i Løvebakken barnehage».
article_web barnehage.no 17.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt