AddToAny

Bibliotekar Eva Kristin må ha ekstrajobb i butikk. Nå slutter hun etter kuttforslag i skolebibliotekene

Bibliotekar Eva Kristin må ha ekstrajobb i butikk. Nå slutter hun etter kuttforslag i skolebibliotekene
Truslene om enda mindre stillinger for skolebibliotekarene fikk Eva Kristin Wold til å finne seg ny jobb. Mens Sophy Higgins er full av kampvilje og knytter neven.
I neste års handlingsplan foreslår rådmannen i Bærum kommune å kutte i tilbudet til alle skolebibliotekene i kommunen.

I dag har kommunen totalt 23,5 årsverk skolebibliotekarer. I 2020 vil rådmannens forslag gi 21,2 årsverk, og i 2022 18,8 årsverk.

Eva Kristin Wold er skolebibliotekar og jobber på Gullhaug skole i Bærum. I en 53,33 prosent stilling. Ved siden av har hun en butikkjobb.

- Stillingen min på 20 timer i uken er i utgangspunktet ikke stor nok til å leve av. Jeg slutter i denne jobben som en direkte konsekvens av forslaget, sier Wold, som nå begynner å jobbe på en videregående skole i full stilling.

Hun kan ikke forstå hvordan kommunen skal klare å ansette kvalifisert personell når de tilbyr så små stillinger.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mer enn å rydde i bøker

De 20 timene hun jobber som bibliotekar i dag dekker ikke behovet lærere og elever har i utgangspunktet.

- De foreslåtte kuttene sier så mye om holdningene øverste ledelse har til oss. Arbeidshverdagen er så mye mer enn å rydde bøker.

En skolebibliotekar finner fram til rettelagt litteratur og hjelper til med leseprosjekt. Wold arrangerer

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

- Mitt ønske er at ingen andre skal oppleve det som skjedde med meg, sier den diskriminerte hjelpepleieren, og er overveldet av støtten etter at saken ble kjent i Fagbladet.no.
article_web Fagbladet 23.01.2019
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er bekymret for utviklingen i det private omsorgsmarkedet. Tirsdag ble Aleris-konsernet til Stendi, etter at Ambeas oppkjøp var gjennomført dagen før.
article_web Fagbladet 23.01.2019
- Urettferdig, sier Hans Ravndal, som håper han kan stå i jobb til han er 73 år. - Her sparer jeg samfunnet for penger og gjør som politikerne oppfordrer til, og så blir jeg straffet med lavere pensjon.
article_web Fagbladet 23.01.2019
Dette kan bli et demokratisk problem, mener medieforsker. Dekningen av to store grupper i arbeiderklassen - omsorgsarbeidere og bygningsarbeidere - har de siste 20 årene vært liten og gått betydelig tilbake i norske medier.
article_web Fagbladet 23.01.2019
I en tid der organisasjonsgraden i norsk arbeidsliv faller, bør de unge lære mer og ikke mindre om hvor viktig det er å fagorganisere seg. Organisasjonssekretær i Fagforbundet Trøndelag og medlem i Forbundsstyret
article_web Fagbladet 23.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt