AddToAny

Bestill meg i appen AtB selvkjørende buss

Bestill meg i appen AtB selvkjørende buss
I et boligområde ved Nidelva ruller en batteridrevet minibuss rundt i smågatene uten sjåfør. Ingen verdensnyhet, det, selvkjørende busser har vært testet i trafikken også her i landet siden lovverket åpnet for det i 2017. Det nye med denne franske farkosten er at den ikke følger en fast rute, slik de andre bussene har gjort, den kjører dit passasjerene vil. Akkurat det er en verdensnyhet.
Ved å laste ned appen «AtB selvkjørende buss» kan beboere og andre som ferdes i bydelen Øya velge avgangssted og mål for turen.
Etter bestilling får de beskjed om hvor mange minutter de må vente, og, i likhet med enkelte drosjeapper, kan de følge med på hvor bussen til enhver tid befinner seg på et kart.
- De første passasjerene våre kom langveisfra og hadde ventet lenge på å prøve en selvkjørende buss. Siden har det vært flest pensjonister fra nærområdet som har tatt den. Mest for å tilfredsstille nysgjerrigheten, tror Kamil Zieba.
Han er midlertidig omskolert fra bussjåfør til bussvert, noe alle autonome kjøretøy er pålagt å ha når de skal kjøre på offentlige veier. Vi skal se at det er nok for Zieba å gjøre om bord selv om 6-seteren verken har ratt eller pedaler. Egentlig er det seks ståplasser i bussen, men på grunn av pandemien er det kun tillatt med tre passasjerer om gangen.
Bussverten skal b
Gå til mediet

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Politiet etterforsker fremdeles hva som fikk en 102 meter høy stålskorstein til plutselig å falle sammen.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Finsk-norsk samarbeid fortsetter: Patria Nemo kan produseres på samme fabrikk som Protector-våpenstasjoner.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Bellona gransker brannen ved Equinors gassanlegg på Melkøya og hevder mangel på ferskvann til slukking er en årsak til at Hammerfest LNG må stenges i ett år.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Norges mest trafikkerte fergerute er på god vei til å seile uten at kapteinen behøver å ta roret. 8 av 10 turer med Bastø VI gjøres autonomt.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Billigere elektrolyse og høyere COâ-pris endrer markedet.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt