AddToAny

Berg-og-dal-bane på sentralbordet

Rita Øren og kollegene mistet jobben etter taxireformen. Nå har de blitt ansatt i Oslo Taxi. - Vi er veldig glade for at det har løst seg, sier Øren, som likevel håper at regjeringen vil gjøre om på reformen.
- Det har vært en berg-og-dal-bane. Vi hadde forventet nedbemanning, men ikke at alle måtte gå, sier sentralbordoperatør og tillitsvalgt Rita Øren ved Taxi Sør i Kristiansand.
For litt over et år siden - 1. november 2020 - opphevet Solberg-regjeringen begrensningen i antall drosjer. Frislippet av taxiløyver førte til 4.000 nye løyver i Norge. Med flere taxier på veiene, er kampen om kundene hardnet til. Noe som igjen fører til dårligere arbeids- og lønnsvilkår for sjåførene. Men også ansatte ved taxisentralene rammes. Ved Taxi Sør har ni sentralbordoperatører mistet jobbene sine det siste året. Tre ansatte ble oppsagt i begynnelsen av 2021. Øren og fem kolleger må gå 1. februar.
Hun har 15 års erfaring som sentralbordansatt i Taxi Sør. Flere av de andre ansatte har også lang fartstid.
- Å jobbe på sentralbordet er det jeg kan. Jeg har ingen utdannelse. Før jeg begynte i Taxi Sør, var jeg hjemmeværende med barn, sier 49-åringen.

Løsning
Etter mye frustrasjon og spenning har Rita Øren og kollegene i Taxi Sør fått tilbud om jobb i Oslo Taxi. De skal betjene kunder i Oslo og Kristiansand, men med arbeidsplass i sørlandsbyen. Taxi Sør skal kjøpe sentralbordtjenester fra drosjeselskapet i hovedstaden. De skal betale per innkomne samtale.
- Dette er skikkelig vinn-vinn. Veldig gledelig at de kan benytte seg av den kompetansen vi har, sier Øren.
Oslo Taxi har behov for flere ansatte og har bedt en av sentralbordoperatørene i Taxi Sør, som ble sagt opp i mars, om å søke på en jobb i selskapet.
- Vi er veldig glade for at det har løst seg, sier Øren.

122 flere taxier i Agder
I Agder, hvor Taxi Sør holder til, har antallet drosjer økt med 122 biler på et år, viser tall fra transportloyve.no. Før var det to taxisentraler som konkurrerte om kundene og kontraktene på s
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra HK-Nytt

Bonus er kommet for å bli i norsk arbeidsliv, men det fins fortsatt ingen perfekt bonusordning, sier forsker Iver Bragelien.
HK-Nytt 16.05.2022
Marte Rian Aarnes (37) kan tjene inntil 165.000 kroner i provisjon i året.
HK-Nytt 16.05.2022
Riksmekleren må hjelpe Handel og Kontor og NHO Service og Handel i lønnsoppgjøret for de ansatte i blant annet møbelgiganten Ikea.
HK-Nytt 16.05.2022
Grethe Berntsen i Handel og Kontor ble provosert da en Rusta-butikk nylig lyste ut fire stillinger. Ingen av jobbene var større enn 20 prosent.
HK-Nytt 13.05.2022
92 år gamle Harald Torbjørn Larssen er fortsatt opptatt av dugnadsånd, sosial boligpolitikk og fagforening.
HK-Nytt 12.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt