AddToAny

Bemanningsnorm i barnehagen - uløste utfordringer

Bemanningsnorm i barnehagen - uløste utfordringer
I barnehagen ønsker vi nok hender og fang til å ta vare på alle de flotte barna som går der, skriver artikkelforfatterne, som her presenterer sin løsning på nok bemanning hele åpningstiden.
At det kom en bemanningsnorm høsten 2018 som sier at det skal være maks tre barn under tre år og maks seks barn over tre år per voksen i barnehagen, var betimelig og kjærkomment.

Utdanningsforbundet (UDF) (2018) krever at normen må gjelde i hele åpningstiden, noe normen ikke sikrer. Kunnskapsministeren har svart med et anslag på 13,8 milliarder i økte utgifter for å gjennomføre dette (Stortinget, 2018). UDF (2018) rapporterer at det er færre ansatte tilstede enn den oppgitte bemanningen i halvparten av observasjonene i en barnehagedag, noe som bekrefter egne erfaringer fra praksis.

Vi mener at behovet for nok bemanning fortsatt er den største utfordringen i barnehagen i dag. Vi ønsker her å presentere vårt innspill i debatten.

Vi vil sette søkelyset på UDFs krav.

Vi tar utgangspunkt i en tenkt barnehage som er åpen ti timer per dag og oppfyller bemanningsnormen. De fleste barnehager i dag har et vaktsystem der de ansatte begynner til ulike tider, slik at dagen blir dekt opp fra åpning til stenging. De ansatte jobber fulltid og vil være på jobb åtte timer hver dag, inkludert 30 minutters pause.

Dette etterlater et tomrom på

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

- Nesten hver dag måtte vi inn og skifte på barn med en gang vi kom ut, fordi de var blitt våte, sier Kristin Rosvold (44). Etter tre år med testing, prøving og feiling i barnehagen hun pleide å jobbe, er hun endelig i mål.
article_web barnehage.no 23.01.2019
Sannsynligheten er stor for at man har et av de barna som er utsatt for seksuelle overgrep i sin barnehage. Da må man ta ansvar.
article_web barnehage.no 23.01.2019
Er norsknivået viktigere enn andre kompetanser, spør artikkelforfatteren.
article_web barnehage.no 22.01.2019
En mann i 40-årene er nå tiltalt for overgrep av et barn i barnehagen han jobbet.
article_web barnehage.no 22.01.2019
Fram til nå har familiebarnehagene vært unntatt de samme kravene til bemanning som de ordinære barnehagene. Nå kan det bli en endring.
article_web barnehage.no 22.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt