AddToAny

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET
For fjerde gang har Kjøkkentjenesten i Grimstad kommune hatt praktikant fra University College Leuven Limburg i Belgia. Neste gang går veien også motsatt vei. Avdelingsleder Harald Birkenes er invitert til universitetet i Belgia for å forelese for ernæringsstudenter.
Forespørselen om praksisplass i Grimstad kom i sin tid via Mette Grefsrud Persson som da jobbet i Aivo. Hun hadde kontakt med bachelorutdanningen Nutrition & Dietetics ved UC Leuven Limburg. Lite visste de involverte den gang hvilken suksess utvekslingen skulle bli. De belgiske studentene forelsker seg fullstendig i den vesle sørlandsbyen. Noen trives så godt at de søker seg sommerjobb i Grimstad etter endt opphold.

GJENSIDIG NYTTE
- Det er inspirerende å ta inn utenlandske studenter på kjøkkenet, og i driften totalt. De ser på kjøkkendriften med nye øyne, og vi får ofte spørsmål om «hvorfor gjør dere det slik og slik», sier Harald Birkenes, avdelingsleder ved kjøkkentjenesten.
De ansatte får en større bevissthet om arbeidsoppgavene sine, og blir tvunget til å reflektere.
- Ikke minst må de snakke engelsk på jobb, sier Birkenes.

DET TAR STABEN PÅ STRAK ARM
- Ansatte synes det er gøy og utford
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Arbeidsoppgavene er tilnærmet like og det er under 10 kroner i timen som skiller en faglært kokk fra en ufaglært.
article_web Kjøkkenskriveren 08.02.2019
Nytt år betyr nye muligheter - og kanskje nye menyer? Tine Partner-skolen arrangerer kurs rundt om i hele landet de nærmeste ukene.
article_web Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Et nytt bransjeutvalg skal gi økt slagkraft for kantine- og serveringsbransjen i NHO Service og Handel.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok" delt ut, og 2018-vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka".
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Deltas nye pensjonskalkulator skal hjelpe deg som medlem å regne ut hva du kan få i pensjon med den nye offentlige tjenestepensjonen.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt