AddToAny

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET
For fjerde gang har Kjøkkentjenesten i Grimstad kommune hatt praktikant fra University College Leuven Limburg i Belgia. Neste gang går veien også motsatt vei. Avdelingsleder Harald Birkenes er invitert til universitetet i Belgia for å forelese for ernæringsstudenter.
Forespørselen om praksisplass i Grimstad kom i sin tid via Mette Grefsrud Persson som da jobbet i Aivo. Hun hadde kontakt med bachelorutdanningen Nutrition & Dietetics ved UC Leuven Limburg. Lite visste de involverte den gang hvilken suksess utvekslingen skulle bli. De belgiske studentene forelsker seg fullstendig i den vesle sørlandsbyen. Noen trives så godt at de søker seg sommerjobb i Grimstad etter endt opphold.

GJENSIDIG NYTTE
- Det er inspirerende å ta inn utenlandske studenter på kjøkkenet, og i driften totalt. De ser på kjøkkendriften med nye øyne, og vi får ofte spørsmål om «hvorfor gjør dere det slik og slik», sier Harald Birkenes, avdelingsleder ved kjøkkentjenesten.
De ansatte får en større bevissthet om arbeidsoppgavene sine, og blir tvunget til å reflektere.
- Ikke minst må de snakke engelsk på jobb, sier Birkenes.

DET TAR STABEN PÅ STRAK ARM
- Ansatte synes det er gøy og utford
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt