AddToAny

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET

BELGISK INSPIRASJON PÅ STORKJØKKENET
For fjerde gang har Kjøkkentjenesten i Grimstad kommune hatt praktikant fra University College Leuven Limburg i Belgia. Neste gang går veien også motsatt vei. Avdelingsleder Harald Birkenes er invitert til universitetet i Belgia for å forelese for ernæringsstudenter.
Forespørselen om praksisplass i Grimstad kom i sin tid via Mette Grefsrud Persson som da jobbet i Aivo. Hun hadde kontakt med bachelorutdanningen Nutrition & Dietetics ved UC Leuven Limburg. Lite visste de involverte den gang hvilken suksess utvekslingen skulle bli. De belgiske studentene forelsker seg fullstendig i den vesle sørlandsbyen. Noen trives så godt at de søker seg sommerjobb i Grimstad etter endt opphold.

GJENSIDIG NYTTE
- Det er inspirerende å ta inn utenlandske studenter på kjøkkenet, og i driften totalt. De ser på kjøkkendriften med nye øyne, og vi får ofte spørsmål om «hvorfor gjør dere det slik og slik», sier Harald Birkenes, avdelingsleder ved kjøkkentjenesten.
De ansatte får en større bevissthet om arbeidsoppgavene sine, og blir tvunget til å reflektere.
- Ikke minst må de snakke engelsk på jobb, sier Birkenes.

DET TAR STABEN PÅ STRAK ARM
- Ansatte synes det er gøy og utford
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. - Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.
Kjøkkenskriveren 17.10.2019
I går ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste.
Kjøkkenskriveren 11.10.2019
Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og ønsker. Hennes viktigste oppfordring til faggruppene er: Snakk sammen!
Kjøkkenskriveren 17.09.2019
Denne helgen, 6. - 7. september er det duket for Matstreif, Norges største nasjonale matfestival på Rådhusplassen i Oslo. Her samles rundt 170 lokale utstillere fra hele landet for å gi publikum smaken av Norge.
Kjøkkenskriveren 06.09.2019
... tilgjengelige, ha faste møter sammen, bli kjent. Oppsøk kjøkkenet, oppsøk avdelingene. Oppsøk de som skal spise maten.
Kjøkkenskriveren 03.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt