AddToAny

Bekymret for at studentene ikke rustes for vold i arbeidslivet

NTNU har hyret inn eksperthjelp for å forberede studentene.
I 2019 bestilte Fellesorganisasjonen (FO) en Fafo-undersøkelse blant sine drøyt 31.000 medlemmer. I løpet av et år sa halvparten av dem at de hadde vært utsatt for vold og/eller trusler på jobb. I samme rapport fant de ut at temaet i svært liten grad inngår i grunnutdanning til de gruppene de er opptatt av. Det er noe FO-studentene tok opp på en konferanse i oktober om vold og trusler, ifølge tidskriftet til FO, Fontene.

- Det er bekymringsfullt at vi gang på gang har studenter som forteller oss at dette ikke er noe som ligger inne i studieplaneene. De lærer om vold og trusler, men sjelden hvordan de kan ivareta seg selv og kollegaene sine, sier Mimmi Kvisvik, leder i FO, til Khrono.

Helt siden FO startet opp har de jobbet med denne tematikken. Og ved tragiske tilfelle, som NAV-drapet på Årstad i september, så blir det aktualisert og arbeidet intensivert igjen. Ved FO-landsmøtet i 2019 staket de ut en kurs for de neste fire årene for dette arbeidet for sine medlemmer. D

Les mer

Flere saker fra Khrono

- Min frykt er at Nord Universitet, eller Mord Universitet som noen kaller det, igjen vil forsøke legge ned Høgskolen i Nesna i løpet av de neste tre årene.
Khrono 04.12.2021
Hvorfor skal instituttforskerne måtte forholde seg til helt andre opphavsrettigheter enn sine kollegaer innenfor universitets- og høyskolesektoren?
Khrono 04.12.2021
I en kjeller ved Universitetet i Oslo ligger det 500 levninger fra over 50 land. Det meste er trolig hodeskaller. Nå diskuteres det hva som skal skje med dem. I et internt notat advares det mot sensasjonsjournalistikk.
Khrono 04.12.2021
I løpet av mine 13 år i min nåværende stilling har jeg undervist omtrent 4000 timer mer enn stillingsbeskrivelsen skulle tilsi, uten at jeg har noen forventning om å bli kompensert for dette.
Khrono 03.12.2021
Førsteamanuensis Arve Hjelseth vil heller jobbe noe «gratis» enn å begynne å telle timer. - Alle skal få forske så mye de vil, svarer leder av Forskerforbundet om debatten.
Khrono 03.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt