AddToAny

Bank Ny offensiv for å hjelpe folk unna gjeldsfellen Over 100 000 nordmenn har i dag alvorlige privatøkonomiske problemer. Antallet som står i fare for å bli personlig ruinert vil øke kraftig som følge av rekordhøy ledighet og ventede renteøkninger. Bank

TA KONTAKT: Finans Norge-sjef Idar Kreutzer og NAV-sjef Hans Christian Holte ber folk med økonomiske utfordringer ta kontakt med rådgivere jo før jo heller. (Foto: Finans Norge / NAV)
Ny offensiv for å hjelpe folk unna gjeldsfellen

Over 100 000 nordmenn har i dag alvorlige privatøkonomiske problemer. Antallet som står i fare for å bli personlig ruinert vil øke kraftig som følge av rekordhøy ledighet og ventede renteøkninger.

Magne S. Otterdal

Nå har finansnæringen og myndighetene startet en offensiv for å hindre at flere havner i alvorlig pengeknipe. NAV-sjef Hans Christian Holte og Finans Norge-sjef Idar Kreutzer at samarbeidet skal gjøre veien kortere for å få råd og hjelp for de som sliter økonomisk. Nylig var rundt 1 000 finansrådgivere i banker og NAV-kontorer deltakere på et webinar ledet av Gry Nergård i Finans Norge, der rådgiverkorpset ble utfordret med følgende spørsmål:

FØLER SKAM

Over 6 000 autoriserte rådgivere i bankene og 400 rådgivere på NAV-kontorene står i førstelinjen og møter alle de som til slutt ikke har noe annet valg enn å søke hjelp.

For mange kan situasjonen virke håpløs, og de gjør alt for å håndtere det alene

Hans Kristian Holte og Idar Kreutzer

Holte og Kreutzer konstaterer at mange gjennom koronapandemien har fått et ufrivillig nært forhold til både NAV og banken.

- For mange kan situasjonen virke håpløs, og de gjør alt for å håndtere det alene. Noen knytter også skam til betalingsvansker. Det kan gjøre situasjonen enda tøffere, skriver Holte og Kreutzer.

FOREBYGGING VIKTIGST

Forebygging er stikkordet for den felles offensiven som nå har startet. Ifølge Holte og Kreutzer er hjelpemidlene mange for å møte de som har trøbbel med å få endene til å møtes, men det forutsetter at man tar tak i problemene i tide.

- Det er bedre og billigere å forebygge økonomiske problemer enn å reparere, skriver Holte og Kreutzer i sin felleskronikk.

Ifølge de to har NAV og bankene til sammen de viktigste virkemidlene forbrukerne trenger for å håndtere sin pri

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

-Vi som jobber i finans står ovenfor et kompetanseløft og et skifte som gjør at vi må følge med på hva som skjer, sier Anne Marit Benjamin i Fremtind.
Finansfokus 24.09.2021
Finanstilsynet frykter høye priser på næringseiendom og følger av pandemien kan gi redusert etterspørsel og finansiell ustabilitet. I markedene Stavanger og Trondheim er situasjonen ulik.
Finansfokus 23.09.2021
Regjeringsskiftet kan ventes å gi fortsatt medvind for sparebanksektoren. Solberg-regjeringen rakk å gi startsignalet for en utredning av sektorens kapitalstruktur.
Finansfokus 22.09.2021
I dag starter Borgarting lagmannsrett ankebehandlingen av dommen fra Oslo tingrett i den såkalte AFP-saken der et medlem i Finansforbundet fikk avslag på sin AFP-søknad. Partene står langt fra hverandre juridisk.
Finansfokus 21.09.2021
Aldri før har kapitalen vært større. Ved utgangen av første halvår i år hadde Konfliktfondet en størrelse på 987 millioner kroner.
Finansfokus 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt