AddToAny

Baneheia-bror mener jentene har blitt glemt i mediedekningen

Baneheia-bror mener jentene har blitt glemt i mediedekningen
- Det er på krimcast, det er på podkast. Det er på alt mulig, og det stopper aldri.
Broren til drepte Stine Sofie Sørstrønen, sier at mediepresset har vært en påkjenning etter at saken til Viggo Kristiansen ble gjenåpnet.

- Dette er en veldig stor sak som har blitt et mediesirkus. Nå snakker folk om Baneheia-saken. Det at de to jentene ble drept er nesten glemt litt oppi dette, for å sette det på spissen, sier Kristoffer Sørstrønen på NRK-programmet Lindmo.

Han fremhever at saken alltid er i sosiale medier og at det er «litt som om det har blitt gjort til ren underholdning».

- Det er på krimcast, det er på podkast. Det er på alt mulig, og det stopper aldri. Det er litt som om det har blitt gjort til ren underholdning. Det blir på en måte som en påskekrim, der du skal gjette morderen, sier han.

- Folk må ikke glemme at dette er en privatsak og en veldig stor tragedie for oss, uttaler Sørstrønen.

Da lillesøsteren og venninnen Lena Sløgedal Paulsen ble drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000, var storebroren tolv år. Han har kjent på skyldfølelse etter drapet. Jentene spurte om han ville bli med, men han hadde ikke tid.

- Det er nok noe som har preget meg lenge i etterkant. At jeg har kjent på den skyldfølelsen. Men jeg ser jo det når jeg har blitt i voksen alder at det på en måte ikke var min feil. Selv om det var vanskelig å tenke det der og da, sier Sørstrønen.

Kristiansen er dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på jentene. Han har hele veien nektet straffskyld, og i februar ble det klart at han får saken sin gjenopptatt.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.

Image-text:

- Nå snakker folk om Baneheia-saken. Det at de to jentene ble drept er nesten glemt litt oppi dette, for å sette det på spissen, sier Kristoffer Sørstrønen på NRK-programmet Lindmo.

Skjermdump NRK TV / Lindmo

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- NTB følger saken for oss, sier redaktør. Både før og under NRK-profil Line Andersens rettssak mot egen arbeidsgiver, har de største avisene i landet brukt mye spalteplass på saken.
Journalisten 18.05.2021
- Jeg skulle selvsagt sett at tallene var høyere. Id-programmet «Festen etter fasten» ble bare sett av 232.000 seere fredag. Det var 74.000 færre enn i 2020. - Jeg skulle selvsagt sett at tallene var høyere.
Journalisten 18.05.2021
De kunne møtt hverandre på halvveien, men bommet på avstanden.
Journalisten 18.05.2021
Klart for fire dager i Oslo tingrett. NRK-profil Line Andersen møtte tirsdag morgen opp i Oslo tingrett. Fra 09:30 skal retten behandle hennes søksmål mot sin egen arbeidsgiver. Saken går over fire dager, til og med fredag 21. mai.
Journalisten 18.05.2021
Flytter til Ensjø i Oslo. NRK flytter til Ensjø. Til Normannsløkka. Det ble offentliggjort på et møte i NRK som startet klokken 10 i dag. NRK har kjøpt tomtene Ensjøveien 5-7 rett ovenfor Tøyenparken.
Journalisten 18.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt