AddToAny

Avlyser julebord ved UiO

Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo anbefaler å avlyse sosiale sammenkomster.
Mandag 6. desember gikk SV-fakultetet ut med en anbefaling om å avlyse sosiale sammenkomster og julebord.

- Det er en anbefaling og ikke et pålegg, så kan man velge om man vil følge det eller ikke, sier dekan Anne Julie Semb.

- Vi tenkte slik at når smittetallene er som de er, så er dette en lavthengende frukt. Det er ikke slik at vi ikke tror det er hyggelig for folk å møte hverandre, men gitt smittesituasjonen, så tenkte vi at det er lurere for folk å la være.

I de nye anbefalingene fra fakultetet står det:

«Fakultetet anbefaler å avlyse sosiale sammenkomster / julebord inntil videre. Fakultetets Julesherry 17/12 avlyses. Vi anbefaler ikke at testing av deltagere brukes som et tiltak for å kunne gjennomføre sosiale arrangementer. Vi har erfart at bruk av selvtester i forkant av sosiale arrangementer ikke gir tilstrekkelig trygghet for deltageren og smitte at kan forekomme».

Forskerforum har spurt de fire andre største fakultetene om hva de anbefaler.

Ved Det juridiske fakultet er flere arrangementer avlyst.

- Noen juleavslutninger er allerede avholdt, men i lys av utviklingen i smitten de siste dagene har flere planlagte arrangementer blitt avlyst. Vi forholder oss hele tiden til myndighetenes og UiO sine regler, sier dekan Ragnhild Hennum i en skriflig kommentar.

Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet opplyser at de ikke sendt ut noen anbefaling om å avlyse årets julebord. Men de har sagt at enhetene må tilrettelegge for eventuelle arrangementer og juleavslutninger i tråd med smittevernreglene. Fakultetsadministrasjonen har valgt å avlyse julelunsjen som var planlagt i neste uke.

Ved HF-fakultetet sier dekan Frode Helland sier de forholder seg til UiOs sentrale koronatiltak. Han kan imidlertid fortelle at julebordet til fakultetssekretariatet ved HF er avlyst.

Universitetet i Oslo oppdaterte sine koronaanbefalinger 3. desember:

«Antallsbegrensning på 600 med kohorter på 200 for innendørs arrangement uten faste tilviste plasser. Plikt til å registrere gjester for å varsle om mulig smitte for serveringssteder. Krav om sitteplasser og bordservering av alkohol.»

Image-text:

Nok en gang blir julebord avlyst på grunn av korona. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Vi søker deg som ønsker å jobbe strategisk og operativt med ledelse i en verdibasert kunnskapsvirksomhet.
Forskerforum 15.01.2022
- Jeg er nektet muligheten til å bli vurdert til en stilling jeg er klart kvalifisert for, sier Nils Rune Langeland til Khrono.
Forskerforum 14.01.2022
Regjeringen vil be Stortinget om å utsette kravet helt lovendringene som skal fremmes i 2023 er på plass.
Forskerforum 14.01.2022
Kristin Linnerud meiner at vår beste moglegheit til å påverke er som gruppe.
Forskerforum 13.01.2022
Blir det lov å ta seg ein joint i Norge, kan rusforskar Willy Pedersen bli blant dei første som prøver seg.
Forskerforum 13.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt