AddToAny

Aslak Bonde håper på et nytt Morgenbladet «under annet navn»: - Kan bli en lønnsom virksomhet

- Flere av oss som har vært tilknyttet Morgenbladet har snakket uforpliktende om dette, sier Aslak Bonde.
Den politiske kommentatoren Aslak Bonde spekulerer i en Facebook-status, der han utdyper avgjørelsen sin om å slutte å skrive for Morgenbladet, om det vil være «mulig å få med seg noen på å kjøpe Morgenbladet tilbake til ideelle eiere».

- Eller kanskje det finnes formuende mennesker der ute som kan tenke seg å støtte et nytt Morgenbladet under et annet navn. Det kan bli en lønnsom virksomhet. Morgenbladet har nå gått med små overskudd i mange år og har bygget seg opp 25 millioner i egenkapital. For dem som tror på det opprinnelige Morgenbladet-konseptet, er det mulig å gjenta suksessen, skriver Bonde.

Tidligere i dag meldte Medier24 at Aslak Bonde slutter i Morgenbladet i protest, etter å ha skrevet for avisen i 16 år. Noen timer etter at Medier24-intervjuet ble publisert, la han ut statusen.

- Jeg skrev den statusen vel vitende om at jeg kom til å få dette spørsmålet, sier Bonde når han blir kontaktet av Kampanje.

- Flere av oss som har vært tilknyttet Morgenbladet har snakket uforpliktende om dette. Jeg skrev denne statusen som en prøve-ballong. Jeg skulle gjerne vært iniativtaker til dette selv, men jeg må bruke tiden min på å følge med på norsk politikk. Men jeg kommer absolutt til å gjøre undersøkelser rundt omkring for å se om dette er mulig.

- Har du også vært i kontakt med noen «formuende mennesker», slik du skriver i statusen, om mulighetene for å starte et «nytt» Morgenbladet?

- Nei, da hadde jeg vært mer offensiv i statusen og i praten med deg. Jeg håper at noen av de andre som tidligere har vært tilknyttet Morgenbladet muligens vil ta iniativet. «De formuende» må gjerne være litt idealistiske, noen som tør å gi lån samtidig som avisa kan drives på noen betingelser.

- Trist, for det er rom for en slik avis

Bonde reagerer også på brevet Morgenbladet-redaktør Anna B. Jenssen har forfattet til Morgenbladets skribenter, som ble publisert hos Journalisten i går ettermiddag.

- Hun skriver det samme som hun har sagt hele tiden, men i brevet er hun mer detaljert og mer oppsatt på digitaliseringsprosjektet. Hun svarer ikke på det som var mitt hovedanliggende. Hun har hele tiden svart på kritiken med at hun gjør som ledelsen vil, men dermed gir hun også en klar beskjed om at journalistene ikke er viktige for henne. Det virker som hun faktisk tror på det ledelsen sier om at avisen blir bedre med færre journalister.

Videre forteller Bonde til Kampanje at det er trist å slutte i Morgenbladet. Ukeavisen er inne i en tøff nedbemanning og skal spare åtte millioner kroner og der mestepartene av kuttene skal tas på personalsiden. Kuttene har resultert i en offentlig skittentøyvask i avisa og i torsdag skriver Journalisten at rundt 30 skribenter nå har bestemt seg for å holde tilbake sine bidrag. b

- Det er trist, for jeg mener absolutt at det er rom i norsk offentlighet for en avis som Morgenbladet. Slik det ser ut nå, er det på vei nedover. Det er tvilsomt at det vil komme mange nye utgaver avisa, sier Bonde og legger til:

- Jeg kan ikke skjønne hvordan de skal få det til, med 3-4 journalister på jobb og nesten ingen eksterne bidragsytere. Men de kan jo alltids lykkes i å raske noe sammen. Det vil uansett bli dårlig, og leserne vil merke resultatet av det.

Kampanje har kontaktet Morgenbladet-redaktør Anna B. Jenssen for å få en kommentar, men har så langt ikke lykkes i å få Jensen i tale.

Journalister i Morgenbladet truer med å slutte dersom redaktøren ikke går av

Image-text:

Trekker seg:

Politisk kommentator og Morgenbladet-skribent Aslak Bonde trakk seg i dag fra avisa han skrevet for de siste 16 årene. Foto: Tore Meek / SCANPIX

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Vi både håper og tror at det verste er lagt bak oss, sier Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen.
Kampanje 13.07.2020
Selskapets merkevarevirksomhet har en fremgang i driftsresultatet på 16 prosent-
Kampanje 13.07.2020
- Denne filmen gir meg gåsehud og får virkelig vestlandshjertet til å banke av stolthet, sier administrerende direktør i Fjord Norge.
Kampanje 13.07.2020
Men Vipps-sjef utelukker ikke at butikken kan gå i pluss i neste år.
Kampanje 11.07.2020
Seefood tv klinket også til med største omsetning noensinne.
Kampanje 10.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt