AddToAny

Arthur Johan er countrystjerne og gravemaskinfører: - Ikke alle kan sitte på kontor. Noen må gjøre jobben

En svart amerikansk Dodge RAM ruller inn på parkeringsplassen utenfor Visnes hotell på Stryn denne fredagsmorgenen.
- Det e du som skal laga intervju, ja?

Arthur Johan Bjørdal smiler bredt og åpner passasjerdøra. Wunderbaumen med hodeskallemotiv svinger fra side til side idet vi kjører ut og setter kursen mot nærmeste bensinstasjon.

- Kan ikke starte dagen uten kaffe, vet du.

To minutter senere er praten så vidt i gang.

- Hvordan begynte du med graving, Johan Arthur?

- Arthur Johan.

En mild, men fast rettelse.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Det har nå alltid vært slik. Bestefaren min drev med graving og faren min drev med graving. Så det kan hende at jeg fikk det litt inn i blodet.

Han vokste opp på gård og husker godt at han fikk være med og sitte på allerede som seksåring. Noen ganger sovnet han.

Fin kombinasjon

Ved siden av å være maskinfører er Arthur Johan Bjørdal sammen med Sindre Aam låtskriver, gitarist og vokalist i Vassendgutane.

Bandet har eksistert i 23 år, like lenge som han har kjørt gravemaskin. Med hits som «Sillikon i tatti», «Ungkar med dobbeltseng» og «Granada», spiller de på både store festivaler, lokale idrettshaller og headliner bygdefester over hele landet. De har toppet VG-lista flere ganger og til og med slått internasjonale rockeband som Faith no more i norske salgstall.

39-åringen fra Ørsta anser seg selv som heldig.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Vi er ofte på turneer og det kan bli en del reisevirksomhet og langhelger. Anleggsyrket er derfor fint å ha ved siden av bandet. Jeg er takknemlig for å kunne ha den fleksibiliteten.

Arthur Johan har drevet eget firma de siste sju årene og trekker fram at det er veldig godt at arbeidet lar seg kombinere med å være spelemann.

- Jeg kjører med gravemaskinen i ukedagene og spiller i helgene. Ukedagene kan også brukes til å snappe opp tema til låtmateriale eller sitte i maskinen og komme i riktig låtskriversteming.

Vi legger Stryn sentrum bak oss og duringen av den amerikanske pickupen blir kun avbrutt av ei låt som blir spilt p�

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Avdeling 1 Øst skal også i år ha en juleaksjon. I år er det vakt, bom og bru, bergverk og fritid som er målgruppen. - Det betyr at vi skal dele ut om lag 800 julebokser.
Arbeidsmanden 14.11.2019
Verdens største gruveselskap, BHP, er på listen over de 20 selskapene i verden som slipper ut mest klimagasser.
Arbeidsmanden 14.11.2019
Vår mangeårige distriktssekretær og regionale verneombud Bjørn Tiller er ikke lenger blant oss. Vår varme og gode kollega døde 30. oktober, 69 år gammel.
Arbeidsmanden 14.11.2019
Tillitsvalgte og ansatte i norsk og internasjonal fagbevegelse kan nå være med å nominere kandidater til Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter.
Arbeidsmanden 14.11.2019
Hver tredje arbeidsskade er en hudlidelse. Unngå vann og kjemi, bruk hansker, og bruk dem riktig.
Arbeidsmanden 14.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt