AddToAny

Arthur Johan er countrystjerne og gravemaskinfører: - Ikke alle kan sitte på kontor. Noen må gjøre jobben

En svart amerikansk Dodge RAM ruller inn på parkeringsplassen utenfor Visnes hotell på Stryn denne fredagsmorgenen.
- Det e du som skal laga intervju, ja?

Arthur Johan Bjørdal smiler bredt og åpner passasjerdøra. Wunderbaumen med hodeskallemotiv svinger fra side til side idet vi kjører ut og setter kursen mot nærmeste bensinstasjon.

- Kan ikke starte dagen uten kaffe, vet du.

To minutter senere er praten så vidt i gang.

- Hvordan begynte du med graving, Johan Arthur?

- Arthur Johan.

En mild, men fast rettelse.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Det har nå alltid vært slik. Bestefaren min drev med graving og faren min drev med graving. Så det kan hende at jeg fikk det litt inn i blodet.

Han vokste opp på gård og husker godt at han fikk være med og sitte på allerede som seksåring. Noen ganger sovnet han.

Fin kombinasjon

Ved siden av å være maskinfører er Arthur Johan Bjørdal sammen med Sindre Aam låtskriver, gitarist og vokalist i Vassendgutane.

Bandet har eksistert i 23 år, like lenge som han har kjørt gravemaskin. Med hits som «Sillikon i tatti», «Ungkar med dobbeltseng» og «Granada», spiller de på både store festivaler, lokale idrettshaller og headliner bygdefester over hele landet. De har toppet VG-lista flere ganger og til og med slått internasjonale rockeband som Faith no more i norske salgstall.

39-åringen fra Ørsta anser seg selv som heldig.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Vi er ofte på turneer og det kan bli en del reisevirksomhet og langhelger. Anleggsyrket er derfor fint å ha ved siden av bandet. Jeg er takknemlig for å kunne ha den fleksibiliteten.

Arthur Johan har drevet eget firma de siste sju årene og trekker fram at det er veldig godt at arbeidet lar seg kombinere med å være spelemann.

- Jeg kjører med gravemaskinen i ukedagene og spiller i helgene. Ukedagene kan også brukes til å snappe opp tema til låtmateriale eller sitte i maskinen og komme i riktig låtskriversteming.

Vi legger Stryn sentrum bak oss og duringen av den amerikanske pickupen blir kun avbrutt av ei låt som blir spilt p�

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

En dag i januar er 21 tillitsvalgte fra Securitas-selskapet Securitas Transport Aviation Security (STAS) samlet på Gardermoen. Om under sju uker er de ansatt i Nokas Aviation. Spørsmålene er mange, men svarene er like om hjørnet.
Arbeidsmanden 20.02.2020
Nokas har hatt vaktholdet på Color Line-skipene i mange år. I fjor høst vant Securitas anbudet på vaktholdet på land og om bord.
Arbeidsmanden 19.02.2020
Marte Martinussen, organisasjonssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), avdeling 8 Midt-Norge, har fått jobb som LO-koordinator i Trøndelag.
Arbeidsmanden 14.02.2020
Tirsdag avholder LO sitt representantskapsmøte hvor årets tariffkrav skal vedtas. Det hersker liten tvil om at det blir forbundsvise oppgjør. Det er også Norsk Arbeidsmandsforbund enig i.
Arbeidsmanden 14.02.2020
- Vi vil ha færre politikere og forskere i debattspaltene våre! De skriver mye, men snakker på vegne av andre, sier Line Fausko som jobbet i NRK Ytring, før hun startet i FriFagbevegelse i vinter.
Arbeidsmanden 14.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt