AddToAny

Arbeiderpartiet er fremdeles uklare om Forskningsrådet

Vi ville bli glade dersom det virkelig finnes ambisjoner hos Ap, og ikke bare løfter og gode ord, skriver professor Olav Gjelsvik.
Noen spørsmål til Elise Waagen

Elise Waagen, utdanningspolitisk talsperson for AP, skriver i Khrono den 5.juli at Ap har store ambisjoner i forskningspolitikken, og at de vil gjøre det de kan for å redusere skadevirkningene av krisa i forskningsrådet. Dette er sympatisk, men hva de mer konkret vil gjøre er fortsatt uklart.

Det bildet som tegner seg, er at de ikke skal gjøre noe før neste års budsjett, og at de ikke har ambisjoner om å gi en engangsbevilgning som fjerner de meget store skadevirkningene som vil komme av engangskuttene som Solberg-regjeringen sto for (og som NFR ikke oppfattet som kutt

Hvorfor gjorde man ikke noe allerede i revidert budsjett? Det var ikke spesielt ambisiøst å la være.

Det er samtidig bekymringsfullt at det nye styret av forskningsrådet kutter flatt i mange program, og kanskje utsetter Fripro-utlysning ett år for så å komme tilbake med redusert ramme.

Waagen har helt rett i at framtida må bygges på kunnskap, og her er vi grunnleggende enige. Men det er ulike tidsperspektiver for utbytte

Les mer

Flere saker fra Khrono

To retorikk-eksperter mener nivået på velkomsttalene til landets universitets- og høgskolerektoerer ikke holder mål.
Khrono 19.08.2022
Byråkrater som skriver stortingsmeldinger refererer heller til en oppdragsrapport enn til en vitenskapelig artikkel, viser nytt forskningsprosjekt.
Khrono 19.08.2022
- Det vi foreslår, er å forenkle lovverket, skriv statssekretær Oddmund L. Hoel.
Khrono 19.08.2022
Distriktsopprøret handler om mer enn høyere utdanning og lave søkertall, skriver Renate K. Nordnes i Utdanningsforbundet Nesna.
Khrono 19.08.2022
Hvis NTNU og Statsbygg ikke klarer å holde kostnadsrammen, blir det bygging ved Lerkendal, sier Ola Borten Moe. Fredag hadde han møte med NTNU og Statsbygg og varslet at han vil ha kvadratmeterprisen ytterligere ned.
Khrono 19.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt