AddToAny

Ap har store ambisjoner for forskningen

Regjeringen og Forskningsrådet samarbeider videre om å finne en mest mulig skånsom løsning på krisen, skriver Elise Waagen (Ap).
Et godt fungerende Forskningsråd er avgjørende for hvor godt Norge lykkes med å utvikle og ta i bruk ny kunnskap, og er helt nødvendig for å gjennomføre Ap- og Sp-regjeringens høye ambisjoner for forskning og utdanning. Derfor må vi rydde opp.

«Hvis jeg har sett lenger, er det fordi jeg har stått på skuldrene til kjemper», skrev Isaac Newton. Kjempene Newton refererer til er summen av eksisterende kunnskap som gjør det mulig å gjøre historiske fremskritt.

Målet med forskningspolitikken er å bygge nettopp denne solide grunnmuren med kunnskap, sånn at vi i fremtiden kan finne svar på spørsmål vi enda ikke har stilt.

Professor Nils Chr. Stenseth uttaler i Khrono at vi er apatiske på grunn av situasjonen i Forskningsrådet. Den konklusjonen får stå på hans egen regning, tvert imot jobber regjeringspartiene hardt for å rydde opp i det økonomiske rotet etter forrige regjering. Fra Arbeiderpartiets side er vi genuint opptatt av å f

Les mer

Flere saker fra Khrono

En ny rapport i Storbritannia argumenterer for at universiteter må gjøre mer for å forhindre hjemløshet blant sine studenter. Den høye inflasjonen har gjort problemstillingen høyaktuell.
Khrono 07.08.2022
Teknologibygget til UiT sto klart i 2014, men ennå har ikke universitetet formelt sett overtatt bygget. Sentralt står uenigheter med Statsbygg.
Khrono 07.08.2022
Det er fortsatt sommerferie, og universitetene har allerede signalisert sin støtte til godt kamuflert politisk agenda med SAIH-tierne i semesteravgiften, skriver Jack Chen, som skal begynne å studere filosofi i høst.
Khrono 06.08.2022
I Finland skal forskningssektoren skjermes fra kutt. Jeg skulle gjerne sett et stort tverrpolitisk engasjement for forskning og utvikling også i Norge, skriver Svein Stølen.
Khrono 06.08.2022
Etter frykt for manipulerte fagfellevurderinger trakk tidsskriftet Plos One tilbake 20 artikler denne uka. Det er bare starten.
Khrono 06.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt