AddToAny

Ansatte ønsker seg bort fra eldreomsorgen

Ansatte ønsker seg bort fra eldreomsorgen
Mer enn fire av ti helsefagarbeidere som jobber i eldreomsorgen i de nordiske landene, har seriøst vurdert å slutte i jobben. Små deltidsstillinger er mest utbredt i Norge.
Den offentlig finansierte eldreomsorgen representerer en grunnleggende trygghet i velferdsstaten, både for den eldre som er svekket av sykdom og høy alder, og for befolkningen i sin alminnelighet. Med en aldrende befolkning blir det imidlertid en stor utfordring å sikre tilstrekkelig bemanning som kan sørge for at denne grunntryggheten opprettholdes.
Med utgangspunkt i de såkalte Nordcare-undersøkelsene (2005, 2015) gjennomført blant helsefagarbeidere i Danmark, Finland Norge og Sverige, får vi et innblikk i hvordan kjernepersonalet i eldreomsorgen vurderer sin egen arbeidssituasjon. Våre analyser tyder på at de fleste finner arbeidet meningsfylt - fordi de sammen med gode kolleger får tilbakemeldinger om at de gjør en viktig forskjell i menneskers liv. Likevel er det et nedslående funn at stadig flere oppgir at de har seriøst vurdert å slutte i jobben. I den siste undersøkelse var andelen over 40 prosent. Selv om ikke alle som seriøst har overveid å slutte faktisk gjør det, gir tallet en indikasjon på at dette er en sektor med ustabil bemanning og kompetanselekkasje.

Når vi analyserer
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO-Aktuelt

LO-Aktuelt 13.11.2021
LO-Aktuelt 13.11.2021
LO-Aktuelt 13.11.2021
Den viktigste saken ble ikke diskutert i valgkampen. Den må tenkes grundig gjennom nå - før Stortinget godkjenner Solberg-regjeringens avtale med USA om fire militære baser; på Sola, Rygge, Evenes og Ramsund.
LO-Aktuelt 13.11.2021
- Hvor i Trøndelag bor du da? - Åfjord, sier jeg. - Å ja, sa folk i hovedstaden, mens de lot som om de visste hvor det var.
LO-Aktuelt 13.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt