AddToAny

Anne Grete (44) er Norges hyggeligste kassamedarbeider

I konkurranse med over 5.000 nominerte var det til slutt HK-medlemmet Anne Grete Hongseth som stakk av med seieren. - Dette forventet jeg ikke i det hele tatt, sier hun.
For å sette søkelys på en yrkesgruppe som fortjener å bli sett og satt pris på, arrangerte ukebladet Hjemmet konkurransen «Årets hyggeligste kassamedarbeider» for tredje år på rad.

Etter en gjennomgang av alle nominerte, satt de igjen med 18 finalister. Da 18.331 personer hadde avgitt stemme, endte ukebladet opp med en soleklar vinner. Det var altså Anne Grete Hongseth fra det lille tettstedet Snåsa i Trøndelag som ble stemt fram som vinner.

- Jeg ante ingenting om at noen hadde nominert meg, dette var en veldig hyggelig overraskelse, sier trebarnsmoren.

De ansatte er HK-medlemmer

Hongseth har jobbet i dagligvarebransjen i 25 år, og overtok i 2018 jobben som butikksjef på Coop Marked Brede i Snåsa kommune. Hun har snudd butikken fra å være nedleggingstruet til å bli en lønnsom liten bedrift med fire faste ansatte og en ekstrahjelp.

- Alle de fire faste ansatte er selvfølgelig HK-medlemmer, sier hun.

Selv har hun vært medlem i arbeidstakerorganisasjonen «så lenge hun kan huske». Butikksjefen kan ikke erindre å ha vært i situasjoner der hun har hatt behov for hjelp fra HK, men mener det er både trygt og viktig å ha forbundet i ryggen.

- Hvorfor var det akkurat deg som vant i år?

- Det aner jeg ikke. Jeg er bare meg selv. Samtidig stortrives jeg på jobb, det er nok en medvirkende årsak, tror 44-åringen som egentlig kommer fra nabobygda Formofoss.

Blid og imøtekommende

De som kjenner henne er ikke like beskjedne i sine karakteristikker av vinneren. I nominasjonen står det at «Anne Grete er alltid like blid, imøtekommende og en god kollega. Latteren hennes sitter løst, og hun setter kunden i fokus. Alle som kommer hit, får en trivelig og fin handel.»

Ordfører Arnt Einar Bardal var på plass i forbindelse med kåringen.

- Hun er en ekte snåsning; ekte, raus og modig, sa ordføreren i sin beskrivelse av henne.

Selve kåringen kom helt overraskende på henne. Både ordfører og redaktøren i Hjemmet var på plass. I tillegg til blomster vanket det også en sjekk på 10.000 kroner. Pengene er allerede brukt opp.

- Jeg har lenge ønsket meg en elsykkel, nå er den på plass, sier Norges hyggeligste kassamedarbeider.

Image-text:

ANTE INGENTING: Da sjefredaktør Ole Martin Bjørklid i Hjemmet dukket opp i Snåsa ble Anne Grete Hongseth tatt på senga.

Lornts Eirik Gifstad

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

- Vårt samfunn er basert på tillit, det vi ser her er det stikk motsatte, sier stortingsrepresentant Seher Aydar (R).
HK-Nytt 05.07.2022
Forbud mot hjemmekontor på søndag og etter klokka 21 på hverdager. Les hva de oppdaterte reglene for å jobbe hjemmefra betyr for deg.
HK-Nytt 30.06.2022
Kutt for uføre reverseres, karensåret for AAP fjernes, den generelle adgangen til midlertidig ansettelse oppheves og kollektiv søksmålsrett gjeninnføres.
HK-Nytt 30.06.2022
Da Elkjøp ikke ga de fagorganiserte ansatte den samme bonusen som de uorganiserte, straffet LO elektronikkgiganten med å si opp en avtale verdt 30 millioner kroner i året. Nå har LO inngått avtalen på nytt.
HK-Nytt 30.06.2022
Ikea-ansatte med migrene, vondt i ryggen og magesjau blir bedt om å komme på jobb. Det forteller to tillitsvalgte. De skylder på råd fra Nav-lege.
HK-Nytt 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt