AddToAny

Anmelder NRK for manglende sladd: - Dette er straffbart

Anmelder NRK for manglende sladd: - Dette er straffbart
NRK beklager. Nordlys skriver i dag at NRK er anmeldt for å ha vist usladdede bilder av de tiltalte i en stor narkotikasak som går for retten i Tromsø.
De tiltalte dukket blant annet opp i bakgrunnen uten sladd da NRKs journalist intervjuet aktor i saken, Hugo Henstin.

- Vi tok umiddelbart kontakt med NRK da vi ble oppmerksomme på dette, men de tok ikke telefonen. Det tok over en time fra vi begynte å ringe til det var borte. Men ifølge vår klient lå det ute på feeden til NRK på nett i to og en halv time, sier advokat Sven Crogh til Nordlys.

Han mener ifølge avisen at dette er et klart brudd på domstollovens paragraf 198, som fastslår at det ikke er tillatt å fotografere eller filme tiltalte i eller på vei til retten uten at vedkommende har gitt tillatelse til det.

- Dette er straffbart, og vi har nå besluttet at vi vil anmelde NRK, sier Crogh.

NRK beklager den manglende sladdingen.

- Det var aldri vår mening å filme og identifisere de tiltalte. Det var en glipp som vi beklager på det sterkeste. Vi går nå gjennom våre rutiner for å unngå at noe lignende skjer i fremtiden. Vi ble gjort oppmerksom på feilen kort tid etter sending klokken 2000 i går kveld og gikk umiddelbart i gang med å sladde innslaget for repriser og fjerne original innslaget fra nett, sier konstituert distriktsredaktør Robin Mortensen til Nordlys.

NRK har lagt ut følgende beklagelse på egen nettside:

«NRK kom i skade for å filme og identifisere to tiltalte i en pågående rettssak i vår Nordnytt-sending mandag kveld. NRK hadde aldri som intensjon å identifisere. Vi gjorde en feil og beklager. Feilen ble umiddelbart rettet på nett, og vi går gjennom våre rutiner for å unngå at dette skjer igjen.»

Image-text:

Til venstre i bakgrunnen står tiltalte. Da NRK viste bildene første gang, var vedkommende ikke sladdet.

Skjermdump fra NRK

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Familiemedlemmer reagerte sterkt på bilder fra begravelse.
Journalisten 23.09.2020
Oppe hos PFU to ganger onsdag. Onsdag 23. september behandlet Pressens Faglige Utvalg (PFU) to saker mot Haugesunds Avis. I den første saken endte det med at utvalget uttalte kritikk mot avisa.
Journalisten 23.09.2020
Klassekampen-journalisten ville vise fram kontrastene i det urolige landet.
Journalisten 23.09.2020
Sendingen starter klokken ni. Journalisten strømmer alle de åpne sakene fra dagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU). Vi åpner også for at andre medier kan bruke vår video-strømming på sin nettside. Helt gratis.
Journalisten 23.09.2020
Her er de ferske leser- og opplagstallene. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) offentliggjorde onsdag morgen de offisielle leser- og opplagstallene for første halvår 2020. - Koronapandemien akselererer det digitale skiftet.
Journalisten 23.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt