AddToAny

Anatomieksamen: Mette hadde aldri kjent seg bedre forberedt - sto så vidt

Anatomieksamen: Mette hadde aldri kjent seg bedre forberedt - sto så vidt
- Hele eksamen var et sjokk, sier Mette Grindheim. Hun fryktet stryk, men fikk bestått med karakteren E på en anatomieksamen som har skapt mye frustrasjon og høy strykandel.
- Jeg har aldri vært godt så forberedt til en eksamen før, forteller sykepleierstudent Mette Grindheim til Sykepleien.

15. desember gjennomførte hun, i likhet med andre førsteårsstudenter, digital hjemmeeksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi.

Det pleier å være en høy strykprosent, men foreløpige tall tyder på at den denne gangen blir vesentlig høyere.

Reagerte på omfanget

Grindheim, som studerer ved Høgskolen på Vestlandet, Stord, var en av svært mange som uttrykte frustrasjon etter eksamensavviklingen. På Instagram-siden til Medeasy.no skrev hun blant annet følgende:

«Lest og forberedt meg så sinnssykt til denne eksamen. Har også vært ekstra motivert og positiv for å gå opp til denne eksamen. Men det eneste jeg sitter igjen med nå er en stor skuffelse og et bitte lite håp om at jeg faktisk består.»

- Hele eksamen var et sjokk. Det var kjempevanskelig, forteller Grindheim.

- Flere medstudenter jeg har snakket med, synes oppgavene var på veldig detaljnivå. Det var dessuten veldig omfattende, med tanke på tiden. Mange oppgaver var også vanskelig formulert, og jeg reagerte på noen av bildene. Du måtte studere ekstra godt for å se hva de viste, og dermed fløy tiden.

Læringsressursen Medeasy.no fikk mye respons da de spurte om anatomieksamen Se dette innlegget på Instagram

Digital hjemmeeksamen

Grunnet pandemien og høyt smittetrykk i vinter ble anatomieksamen avviklet digitalt som hjemmeeksamen denne gangen. Studentene fikk tre timer p

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Om du har lurt på hvor stor forskjellene virkelig er mellom kvinner og menn, hvor mange fedre som tar pappaperm eller om det er flere kvinner som jobber deltid - her får du svarene SSB kan gi.
Sykepleien 08.03.2021
- Vi trenger et sykepleierløft og styrking av det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet, sier NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen når hun ser sykefraværstallene fra koronaåret 2020.
Sykepleien 08.03.2021
Kvinnene som jordmor Sara Kashay møter, er opptatt av seksualitet, selv om det er et tabuemne. Spør dem åpent om omskjæring og plagene deres, er Kashays råd til sykepleierne.
Sykepleien 08.03.2021
- Klær skaper folk, sies det. Fravær av klær og sko kan skade folk. I alle fall er det tilfellet for titusenvis av arbeidstakere i helse- og omsorgssektoren.
Sykepleien 08.03.2021
- Aktiv dødshjelper handler ikke om døden. Det handler om måten vi skal dø på, og det må skje på en verdig og forsvarlig måte i et demokratisk samfunn, skriver Janet Ververda.
Sykepleien 07.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt