AddToAny

Altinget åpner dørene: - Veldig symbolsterkt å begynne akkurat i dag, sier redaktøren

Etterspør både ris og ros fra leserne fra start. - Det er veldig rart at denne dagen er kommet. Jeg tror kanskje det er adrenalin, men det føles veldig fokusert og rolig.
Det sier ansvarlig redaktør Veslemøy Østrem når Journalisten treffer henne på åpningsdagen av den politiske nettavisa Altinget. I de nyoppussede lokalene i Oslo sentrum skal det i ettermiddag arrangeres åpningsfest for 180 personer.

Kultur- og medieminister Anette Trettebergstuen vil stå for den høytidelige åpningen. Deretter kommer Randi S. Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening, og Rasmus Nielsen, styreleder i det danske mediehuset Alrow Media, som står bak både den norske, danske og svenske nettavisa med samme navn.

I tillegg kommer Magnus Takvam og Solveig Ruud, som er signert til den nye avisa, for å fortelle om Altingets konsepter - deriblant en stortingsrobot som allerede er på plass, forklarer redaktøren.

Altinget blir nordisk

Den politiske nettavisa Altinget åpner i dag med sine fem første nisjer: Løvebakken, Helse, Klima og energi, Arbeidsliv og EU/EØS. Senere i høst blir også nisjen Forsvar og beredskap lansert.

- Jeg er veldig stolt, jeg er veldig glad for å komme i gang, og jeg føler det er veldig symbolsterkt å begynne akkurat i dag. Det er så mye som står på spill nå, og det er en utrolig dramatisk politisk situasjon både internasjonalt og nasjonalt. Akkurat nå tror jeg vi trengs, sier redaktøren.

I de nyoppussede redaksjonslokalene til Altinget ble det mandag formiddag duket for fest for 180 personer. Foto: Anna Stjern

Målet med avisa er å øke forståelsen for nasjonal og europeisk politikk gjennom nisjejournalistikk av høy kvalitet - med et partipolitisk nøytralt utgangspunkt, skriver de på egne nettsider.

- Og dette betyr jo at Altinget er nordisk, med solid tilstedeværelse i de tre landene. Vi merker allerede hvilket tilfang vi kan få av nordisk politikk, som jo ikke er veldig mye dekket i Norge, sier Østrem og legger til:

- Det er en følelse av trygghet at vi har Danmark og hele vårt eierselskap i ryggen.

Håper leserne responderer

Fra start vil redaksjonen i norske Altinget bestå av totalt tolv hoder. Seks på heltid, tre redaksjonsassistenter på deltid, en redaksjonell medarbeider i en prosjektfase, pluss Takvam og Ruud som er tilknyttet avisa med andre avtaler.

- Vi er en fin gjeng. Nå har vi vært én og en halv medarbeider på plass i redaksjonen den siste halvannen måneden. Når jeg får ganget det opp vet jeg at dette kommer til å bli veldig bra. Det er fine folk som er med i dette her - et lag av bare ressurser, sier Østrem.

Elisabeth Bergskaug, som skal lede Klima og energi-nisjen, var også til stede under forberedelsene til dagens lansering. Foto: Anna Stjern Redaktøren understreker at det aller, aller viktigste nå, er at leserne kommer.

- Vi vil jo veldig gjerne ha lesere, og vi vil gjerne ha abonnenter, men den første måneden er det mulig å teste ut alt gratis. Jeg håper virkelig at leserne responderer, og at de gir oss tilbakemeldinger på ris og ros. Men mest ris, selvfølgelig, ler hun og utdyper:

- Nå har vi spent forventningene kjempehøyt, og da fortjener vi også å få kritikk om noe ikke oppleves som relevant eller innenfor.

Image-text:

F.v.: Redaksjonsassistent Ingrid Skovdahl, nisjeredaktør Silje Sjursen Skiphamn og sjefredaktør Veslemøy Østrem forbereder lanseringen av norske Altinget i ettermiddag.

Foto: Anna Stjern

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dette kommer fram i en melding på NRKs intranett. I høst ble det kjent at NRK må kutte kostnadene med 300 millioner kroner, eller cirka fem prosent.
Journalisten 28.11.2022
Flere ansettelser i avisa. Hanne Askestad Myraune er nyansatt journalist i avisa Frostingen, melder avisa selv.
Journalisten 28.11.2022
Klager igjen på omtale av Max Social-profiler. Erland Bakke har levert sin fjerde klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) mot VG, viser innsyn fra PFU-sekretariatet.
Journalisten 28.11.2022
- Å ha samme tilhørighet gir en styrket følelse av at vi er et team.
Journalisten 28.11.2022
De nasjonale nisjeavisene får betydelig mindre pressestøtte neste år. - Det gir et dramatisk forverret resultat, sier Vårt Land-redaktør Bjørn Kristoffer Bore.
Journalisten 28.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt