AddToAny

Alt vi mistet i 2020

Alt vi mistet i 2020
Vi overbeviser oss selv om at vi har rett og vil godt, men egentlig er vi motivert av bekvemmelighet, skriver Majken Askeland.
Forfatterinfo

Majken Askeland

Majken Askeland er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en doktorgrad i kompleksitet og ledelse fra University of Hertfordshire i England, med fokus på disrupsjon og kampen om mening og identitet. Hun er seniorkonsulent i AFF.

Det er mye som er annerledes etter 2020. Noen har mistet litt, som hverdagen de satte pris på. Andre har mistet mye. Alle har vi mistet noe.

Før du kommer med den automatiske «men vi har mye å være takknemlige for også, vi skal ikke klage», så tillat deg selv å reflektere over hva du har mistet og hva dette gjør med deg.

Sorgen rammer oss når vi mister noen vi var glad i. Vi så nyheter fra Gjerdrum og kunne kjenne sorgen gjennom TV skjermen. Vi får tårer i øynene av medfølelse, og ser at naboer kommer til ulykkesstedet for å tenne lys og vise omtanke. Vi ønsker å hjelpe og støtte.

Vi er ikke like vant til å tenke at sorgen, om enn i mindre styrke, også rammer oss når vi mister jobben, når firmaet vi har bygget opp går konkurs, når hverdagen vi satte pris på er borte, når venner vi er glade i ikke er der. Det er ikke bare dem som har det vondest som har lov til å sørge, og sorg er ikke farlig, egoistisk eller defensivt. Sorg er nødvendig.

Sorg er ikke bare tristhet, tårer og tomhet. Tankekjør og uro er en vesentlig del av sorgen. Vi leter etter en forståelse som gir men

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

For mange elever er terskelen for høy for selv å henvende seg til «noen», enten det er til helsesykepleier eller en psykolog, skriver Anders Lorentz og Thomas Rasmussen, som er tillitsvalgte i Skolenes Landsforbund og Fellesorganisasjonen.
Psykologisk.no 02.03.2021
Elever med ADHD kan oppleve ulike utfordringer i skolehverdagen. Det er derfor viktig at lærere og pedagoger har forståelse og kunnskap for å kunne hjelpe elever med ADHD, skriver Nina Holmen i forordet til boken «ADHD i skolen».
Psykologisk.no 02.03.2021
- Vi er i dialog med relevante myndigheter om et prøveprosjekt med psykologer inn i kommunalt barnevern, sier Håkon Skard, president i Norsk psykologforening, i et intervju med Psykologtidsskriftet.
Psykologisk.no 01.03.2021
For mange er den klassiske forestillingen om psykologisk behandling en pasient som prater i fri flyt på en divan, og en terapeut litt ute av synet.
Psykologisk.no 01.03.2021
Yrkespresset har økt i takt med smittetrykket under koronapandemien, og har skapt det vi kaller moralske skader hos helsepersonell, skriver Hege Kristine N. Dahlen.
Psykologisk.no 26.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt