AddToAny

- Alt det fagbevegelsen har kjempet for, og alle papirer og avtaler som er gjort, kan bare kastes på dynga

- Alt det fagbevegelsen har kjempet for, og alle papirer og avtaler som er gjort, kan bare kastes på dynga
Ingeniørene Heaika Somby og Anne Risten Gaino Sara reagerer sterkt etter at kommunen valgte å ansette en student fremfor noen med utdannelsen i orden. 19.
desember i fjor gikk søknadsfristen ut for stillingen som ingeniør ved avdelingen for kommunalteknikk og forvaltning i Porsanger kommune. Kommunen satte som minimumskrav at søkerne måtte være utdannet ingeniør med en bachelor innen tekniske fag, fortrinnsvis innen bygg, vei, vann og avløp eller miljø og beredskap.

Der Heaika Somby både er utdannet prosess- og gassingeniør, samt bioingeniør, er Anne Risten Gaino Sara utdannet byggingeniør. Men verken Heaika eller Anne Risten fikk tilbud om jobben. Det gjorde derimot en kvinne fra Alta som først blir ferdig med sin utdannelse som byggingeniør til våren.

Oppgitt

Anne Risten ble ikke engang innkalt til intervju. Dette på tross av at stillingsutlysningen omtrent er skreddersydd for hennes utdannelse og arbeidserfaring. I sin utlysningstekst vektlegger kommunen blant erfaring fra offentlig forvaltning. Anne Risten har de to siste årene jobbet med byggesaksbehandling i Alta kommune.

- Jeg har ikke hørt noe fra kommunen i det hele tatt. Jeg fikk nylig vite at en annen ble ansatt. Da jeg så den utvidede søkerlisten med kandidatene så er det noe som skurrer. Det v

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

- Det er et steg i riktig retning, men det er ikke bra nok, sier nestlederen i Fagforbundet Ung om Stortingets ferske krisepakke til studentene.
Fagbladet 31.03.2020
For proffene kom ikke krav om hygiene og håndvask med koronaen. Likevel opplever sykehjemsarbeiderne at kunnskapen skjerpes, utfordres og vokser i takt med at de møter korona-krisen. Det er unntakstilstand i Ullern bydel i Oslo.
Fagbladet 31.03.2020
Nav innser at behandlingstiden for dagpenger blir lang. Derfor åpner nå etaten for å betale ut forskudd av dagpenger. Det var før helgen at regjeringen kom med enda et nytt korona-tiltak.
Fagbladet 31.03.2020
Ole Roger Berg har startet en egen Facebook-aksjon for at permitterte skal få full lønn i 52 uker. - Vi har råd til å gi arbeidsfolk trygghet under koronakrisen, sier bussjåfør Ole Roger Berg.
Fagbladet 31.03.2020
Flere av dem som har dødd av koronaviruset, har bodd på sykehjem. Fagforbundet-leder Mette Nord sier sykehjemsansatte i små stillinger kan ha forsterket krisen.
Fagbladet 31.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt