AddToAny

- Allmennsykepleiere passer ikke på sykehus

- En holdning om at «du er sykepleier, så du kan du jobbe hvor som helst», er farlig for pasientene. Og det betyr økt press på sykepleierne, fordi det forventes at de kan alt, sier Ann-Chatrin Leonardsen.
Ann-Chatrin Leonardsen reagerer på utspillet helseminister Bent Høie kom med 4. november, om tvilling-master på sykehus.

Han sa da at han vil utrede behovet for en tvilling i sykehusene til masteren i avansert allmennsykepleie, som han vil ha i kommunene.

Denne masteren skal gi grunnlag for en offentlig spesialistgodkjenning.

- Vi har tvillingen allerede

Leonardsen er sekretær i landsstyret i anestesisykepleiernes faggruppe i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

- Den såkalte tvillingen Høie snakker om, har vi jo allerede, mener Leonardsen, som ellers er førsteamanuensis på Høgskolen i Østfold og forsker på Sykehuset Østfold.

- Før Helsedirektoratet eventuelt skal starte med en utredning, burde de gjøre en grundig evaluering av de etablerte spesialutdanningene.

Det vil for eksempel si spesialsykeple

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Vi jobber i en bransje der vi aldri kan ha helt kontroll over liv og død. Følger vi retningslinjene, har vi ryggen fri hvis noe går galt. Men hva hvis vårt faglige skjønn ikke stemmer med retningslinjene?
Sykepleien 16.11.2019
I fjor vaksinerte i overkant av halvparten av helsepersonellet ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) seg. I år er det iverksatt ytterligere tiltak for å øke antallet vaksinerte.
Sykepleien 16.11.2019
Siden 2008 er det gitt tilskudd til 9700 sykehjemsplasser i norske kommuner, men antallet plasser har bare økt med 435 i samme periode, viser en evaluering.
Sykepleien 15.11.2019
- Det er vel ikke noe sted man må tørre å stole på seg selv og på det du kan enn nettopp på sykehjem og i hjemmesykepleien, forteller Ranveig Lie.
Sykepleien 15.11.2019
Det er etter hvert mange bøker om etikk i sykepleie i omløp. Denne er aktuell, praksisnær og grundig og forsvarer sin plass i bokhylla.
Sykepleien 15.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt