AddToAny

Aller slår sammen Hyper og Redink - Jørgen Schibsted går av som byråsjef

Ahead-sjef kan ikke love alle ansatte jobb i det nye selskapet. - Vi håper i det lengste å kunne unngå oppsigelser.
Aller Media-byråene Hyper og Redink slås sammen. Det nye selskapet skal hete HyperRedink, og omtales som et «superbrand» av mediekonsernet.

- Vi slår nå sammen to av stjernene i bransjen, og skaper en helt unik møteplass for kreativitet, innhold, teknologi og strategi. HyperRedink blir uten tvil det bredeste og mest komplette kompetansemiljøet i Norge samlet under ett tak, sier administrerende direktør i det nordiske byrånettverket Ahead Group Norge, Per Engh Halvorsen i en pressemelding.

Det nye superbyrået vil bli ledet av Redinks administrerende direktør, Øyvind Vederhus. Samtidig slutter Hyper-sjef Jørgen Schibsted. Han har ledet Hyper siden 2017 da byrået ble samlokalisert med OMG og Uniform.

- Det er alltid trist å forlate folk man liker å jobbe med og har respekt for, men samtidig er dette en kjempegod løsning for begge selskaper. Jeg tror det nye byrået kan bli et «superbrand», som de har kalt det, og en spennende aktør i markedet, sier Jørgen Schibsted til Kampanje.

- Var det din egen avgjørelse å slutte, eller skulle du gjerne ha fortsatt?

- Det var veldig naturlig at vi løste det på denne måten.

- Hva har du lyst til å gjøre nå?

- Jeg har blanke ark. Det er masse spennende muligheter der ute, og jeg har ikke lyst til å ligge på latsiden.

- Håper å unngå oppsigelser

Som Kampanje tidligere har omtalt, gikk digitalbyrået Hyper med et sviende underskudd på 4,8 millioner kroner i 2018. Det er første gang byrået går med millionunderskudd siden oppstarten i 2000. Til sammenligning endte byrået opp med et driftsresultat på 3,3 millioner kroner i 2017.

- Hovedgrunnen til at vi gjør dette er fordi vi tror kan skape et nytt «superbrand». I tillegg handler det om å optimalisere økonomien og det er betydelige synergier i å slå sammen to organisasjoner med salg og ledelse, det gjør at totaløkonomien i begge selskaper blir bedre, sier Ahead-sjef Per Engh Halvorsen til Kampanje.

Det jobber rundt 35 stykker i Hyper i dag, og Halvorsen kan ikke love at alle får plass i det fusjonerte byrået.

- Det vil være naturlig at vi ser på hvordan vi kan optimalisere det nye selskapet og at vi må gjøre bemanningstilpasninger. Men dette er attraktive arbeidstakere som fort vil kunne jobbe i andre deler av Ahead-konsernet og Aller-konsernet. Vi håper i det lengste å kunne unngå oppsigelser.

- Betyr det at for noen, så er ikke dette en god nyhet?

- Som jeg nettopp sa, må vi gjøre noen bemanningstilpasninger og håper i det lengste å kunne unngå oppsigelser og finne beste løsninger for alle.

Sjefen for nye HyperRedink, Øyvind Vederhus har klokkertro på at de kommer sterkere ut av fusjonen.

- Dette blir ikke bare et kraftfullt selskap med et unikt tjenestetilbud, men også en kraftfull kultur bestående av så vel strålende unge talenter som ringrever med tung erfaring, sier Vederhus i en pressemelding fra Aller Media.

- HyperRedink vil være i stand til å skape svært effektive konsepter og kommunikasjonsløsninger. Byråenes kombinerte kompetanse - dyp teknologisk forståelse, grenseløs kreativitet, de beste historiefortellerne og svært erfarne strateger - er rett og slett magi og struktur i skjønn forening, fortsetter han.

Det nye selskapet vil ha kunder som Santander, OsloMet, Telia, Norsk Tipping, Mills, Atea, Norges Bank, Forsvaret og Stortinget. HyperRedink får totalt nesten 100 ansatte og en omsetning på omlag 150 millioner.

Image-text:

Takker av Hyper-sjef:

- Det er alltid trist å forlate folk man liker å jobbe med, sier avtroppende Hyper-sjef Jørgen Schibsted (til venstre). Her er han med administrerende direktør i Ahead Group, Per Engh Halvorsen og Øyvind Vederhus, som skal lede HyperRedink videre. Foto: Thomas Haugersveen

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Pol og Posten vinner med reklamefilmen «Make Christmas Great Again».
Kampanje 25.01.2021
- Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper, sier investeringsansvarlig i Schibsted Growth.
Kampanje 25.01.2021
Produksjonsselskapet Bacon henter Emilie Norenberg fra Einar Film.
Kampanje 25.01.2021
- Mange redaksjoner opplever at de er presset, sier NRKJ-leder.
Kampanje 25.01.2021
Nathan «Nate» Kahungu blir P3-programleder i et splitter nytt musikkprogram.
Kampanje 24.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt