AddToAny

Aleris-saken har kostet dyrt for «Anne» og familien. Nå gjør hun seg klar til anken.

Hun gikk gjennom et personlig mareritt da hun sto i rettssaken mot sin tidligere oppdragsgiver. Likevel vil hun kjempe videre. - Jeg vil ikke at barn skal vokse opp, komme borti slike arbeidsforhold og tro at det er normalt, sier «Anne».
Hun og samboeren er to av de 24 miljøarbeiderne som saksøkte Aleris Ungplan & BOI, nå Stendi, med krav om fast stilling. Saken gikk over tre måneder i Oslo tingrett i vår, og i august kom dommen.

«Anne» fikk avvist kravet sitt. Men samboeren ble vurdert som fast ansatt.

- Jeg skjønner det fortsatt ikke. Vi har hatt samme arbeidsgiver og har stått i det samme systemet. Det er ingenting som skiller oss. Vi har gått gjennom papirene ørten ganger, men vi blir ikke klok, sier hun.

«Anne» og minst 21 andre har bestemt seg for å anke dommen til lagmannsretten. Anken leveres i slutten av uka.

Frykt for å stå uten inntekt

«Anne» var en av de første som forklarte seg da rettssaken begynte i Oslo tingrett i januar. Men hun synes dommen stemmer dårlig med forklaringen hun ga i retten.

- Det ble lagt masse vekt på frivillighet. Men jeg kjenner faktaene på gulvet, sier hun.

«Anne» sikter til argumentasjonen om at konsulentene selv valgte å være selvstendig næringsdrivende, og ønsket seg lange vakter på flere våkne døgn i strekk.

Hennes opplevelse var at Aleris var preget av en bruk og kast-holdning ovenfor konsulentene. Siden de ikke var ansatt, kunne de miste jobben på dagen uten å engang ha krav på en begrunnelse.

- Både jeg og min samboers inntekt var avhengig av Aleris. Jeg ble veldig redd for å våkne opp og ikke ha jobb neste dag, spesielt som ufaglært, sier hun.

Mistet timer

Selv mener hun å ha fått en straffereaksjon da hun som ansvarsvakt valgte å bemanne opp en natt.

- Dagen etter ble jeg oppringt av ledelsen. De var sinte for at jeg hadde bemannet opp, og de var ikke interesserte i å h

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Blomkålen ser ut som en blomkål, lukter som en blomkål og smaker som en blomkål. Men man trenger ikke lenger tenner for å spise den. Konsistensen på middagene til kokk André Frandsen (22) er som melete gele, perfekt for tannløse ganer.
Fagbladet 17.10.2019
Samfunnet vårt er bygd på en idé om at alle skal ha like muligheter. Derfor er denne utviklingen skremmende, sier forsker.
Fagbladet 16.10.2019
Årets almanakk er i i hus og klar for utsending. Her forteller fem medlemmer i Fagforbundet om hvordan de bruker den populære boka. Tidligere dumpet Fagforbundets almanakk ned i postkassen til alle Fagforbundets medlemmer, helt av seg selv.
Fagbladet 16.10.2019
EØS-avstemningen i Fellesforbundet er et kraftig signal om uakseptabel utvikling i deler av arbeidslivet, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Fellesforbundets landsmøte stemte onsdag for et forslag om å utrede alternativer til EØS-avtalen.
Fagbladet 16.10.2019
Regjeringen foreslår at 30 personer ha ansvaret for å kontrollere 3000 private barnehager. - Regjeringen gjør det lettere for useriøse barnehageeiere å lure unna penger, sier Fagforbundets tallknusere.
Fagbladet 15.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt