AddToAny

Aksjeskrell for Publicis etter nytt resultatvarsel - kundene bruker mer penger på Google og Facebook

På et drøyt år har rundt 40 milliarder kroner i børsverdier fordampet.
Verdens tredje største kommunikasjonskonsern, franske Publicis, måtte se aksjen falle med opp mot 15 prosent etter å ha lagt frem et nytt resultatvarsel før helgen. Det skriver Financial Times.

Selskapet, som eier reklamebyrået Kitchen og mediebyråene Starcom og Zenith i Norge, drar ned på forventningene for 2019 for andre gang på tre måneder grunnet lavere aktivitet hva gjelder tradisjonelle mediekjøp som tv og utendørs fra kundene på det amerikanske markedet.

Resultatvarslet kom i forbindelse med at Publicis-sjef Arthur Sadoun offentliggjorde sine kvartalstall tidligere enn planlagt der Publicis legger til grunn at omsetningen i 2019 vil falle med 2,5 prosent for året sammenlignet med fjoråret. Det er ned fra en tidligere forventning på en vekst på 0,8 prosent.

- Kostnaden av å transformere virksomheten, har en negativ påvirkning på vår organiske vekst på kort sikt og vi må derfor være forsiktige i vår tilnærming og sette en ny guiding på omsetning for året, sa Sadoun.

Publicis er for tiden i gang med å endre seg fra et tradisjonelt holdingselskap med eierskap til en rekke forskjellige byrånettverk til å bli et mer rendyrket plattformselskap. I Norden som ellers I verden har det kommet til syne I den allerede omtalte Power of one-strategien der en rekke byråer nå slår sammen i større enheter. Grepet gjøres for å møte konkurransen fra Facebook og Google og annonsører som vrir budsjettene vekk fra tradisjonelle medier og over mot det digitale.

Den kraftige korreksjonen i aksjekursen bidro til Publicis-aksjen nå er på sitt laveste på syv år og selskapet prises nå til litt under 90 milliarder norske kroner på Paris-børsen.

- Vi er uten tvil på den hardeste delen av reisen vår så langt og som alltid når det er snakk om store strukturelle endringer, blir det alltid verre før det blir bedre, sier Sadoun.

Publicis-sjef bygger reklamerobot: - Mange sa det var galskap

Image-text:

Sliter med salget:

Reklamegiganten Publicis og toppsjef Arthur Sadoun sliter med salget når annonsørene vrir markedsbudsjettene vekk fra tv og utendørs og over i de nye digitale kanalene. Foto: Scanpix.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Kommer med ny bok høsten 2020.
Kampanje 21.11.2019
Komiker og serieskaper Kevin Vågenes er spent på mottakelsen utenfor Norge.
Kampanje 21.11.2019
Jeanette Luytkis slutter etter syv år som HR-direktør.
Kampanje 21.11.2019
- Det har gjort stort inntrykk å få jobbe med denne kunden, sier Dinamo-kreatør Arnt Heggli.
Kampanje 21.11.2019
En landsrepresentativ TV-undersøkelse foretatt av Norstat viser at 81 prosent av de spurte mener det er vanskelig å holde oversikten over de ulike strømmetjenestene.
Kampanje 21.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt