AddToAny

AKSJEOPSJONER I ARBEIDSFORHOLD

AKSJEOPSJONER I ARBEIDSFORHOLD
Jeg har vurdert å tilby aksjeopsjoner til enkelte av mine nøkkelansatte i bedriften. Hva bør jeg tenke på i denne sammenheng og hvilke dokumenter må/bør utarbeides? n.n
Tildeling av opsjoner til aksjer i arbeidsgiverselskapet er én av de tre mest benyttede insentivordningene i Norge. De to andre insentivordningene er (1) kjøp eller tegning av aksjer i arbeidsgiverselskapet og (2) pengebonuser. Vi vil ikke komme nærmere inn på disse, da det forutsettes at tildeling av aksjeopsjoner er den beste modellen for å oppnå ønskede virkninger for så vel selskapet, de ansatte og aksjonærene.
Hovedformålet med insentiver i arbeidsforhold vil som hovedregel være å stimulere til økt verdiskapning og/eller tiltrekke og beholde nøkkelpersoner i virksomheten over lengre tid. Gjennom insentivordningen gis de ansatte en felles økonomisk interesse med selskapets aksjonærer.
Ved en opsjonsordning får den ansatte rett, men ikke plikt, til på et fremtidig tidspunkt eller innen en fremtidig periode å kjøpe aksjer i selskapet til en på forhånd fastsatt pris. Dermed får den ansatte ta del i en eventuell fremtidig verdiøkning av selskapets aksjer.
Ved bruk av aksjeopsjoner må selskapet skaffe til veie aksjene som skal tilbys de ansatte. De ansatte kan tilbys eksisterende aksjer eller tilbys å tegne nye aksjer i selskapet, enten (1) ved overdragelse av aksjer fra andre aksjonærer, ofte en eller flere hovedaksjonærer, (2) ved overdragelse fra selskapets beholdning av egne aksjer, (3) ved forhø
Gå til mediet

Flere saker fra Gull&Ur

Bladet Mester'n har vært i Mexico og snakket med den meksikanske urmakerforeningen. Lederen for foreningen forteller at entusiasmen for klokker er stor i Mexico.
article_print Gull&Ur 10.05.2019
En ansatt har varslet at han opplever trakassering fra andre ansatte, særlig fra to andre navngitte ansatte. Trakasseringen skal gå ut på utfrysning/usynliggjøring, kjefting og sårende fleiping og erting, også med seksuelle undertoner. Han har fortalt at de har sagt at de vil fortsette til han sier opp.
article_print Gull&Ur 10.05.2019
Leksvik og Rissa i Trøndelag har slått seg sammen til Indre Fosen kommune. Da trenger de et nytt ordførerkjede. Gullsmedfirmaet Karlgård i Trondheim har sørget for at de får det.
article_print Gull&Ur 10.05.2019
De første bærbare urene dukket opp på urmakeriets himmel i siste halvpart av femtenhundretallet. De var ikke kjent for høy presisjon, snarere det motsatte. Et kvarters avvik i døgnet måtte regnes for et meget bra resultat.
article_print Gull&Ur 10.05.2019
article_print Gull&Ur 10.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt