AddToAny

Advokatforeningen ber Finansdepartementet inkludere flere unntak i nye skatteregler for privatkonsum i selskap

Advarer mot at de foreslåtte reglene kan komme til å ramme skatteytere som ikke benytter seg av noen form for «illojal skattetilpasning».
Nylig utløp fristen for å inngi høringssvar til Finansdepartementets forslag til særregler for skattlegging av privat konsum i selskaper.

Advokatforeningen deler Finansdepartementets syn på at det er nødvendig å begrense omfanget av skattejuks i selskaper. Den påpeker samtidig at skattesystemets legitimitet avhenger av at skatteytere generelt opplever reglene som rettferdig.

Foreningen advarer likevel mot at reglene kan komme til å ramme skatteytere som ikke benytter seg av noen form for «illojal skattetilpasning».

«Advokatforeningen vil derfor sterkt oppfordre departementet til å endre forslaget slik at det inntas en form for sikkerhetsventil for lojale skattytere som uforvarende blir rammet av regelverket», skriver foreningen i sitt høringssvar.

Mener departementet legger for stor vekt på Skatteetatens arbeidsmengde

Finansdepartementet legger stor vekt på at særreglene må utformes på en måte som gjør det effektivt for Skatteetaten å håndheve dem uten at arbeidsbyrden øker.

Ifølge Advokatforeningen blir dette hensynet tillagt for stor vekt, og den mener departementet ikke har gjort et grundig nok arbeid for å kartlegge hvilke unntaksregler som kan implementeres uten å gjøre arbeidet mer krevende.

«For å unngå å bli rammet urettmessig av reglene må det påregnes at skattyterne vil sende inn betydelig dokumentasjon for å underbygge at objektet har vært i inntektsgivende aktivitet gjennom hele året. Dersom objektet har vært utleid på helårsbasis kan det være tilstrekkelig med relativt få dokumenter, men for objekter som har vært utleid på mange korte kontrakter vil omfanget imidlertid bli betydelig.

Dokumentasjonsbyrden vil særlig ramme de selskaper som rent faktisk benytter de aktuelle objekter i sin næringsvirksomhet. Formentlig vil det også kreve betydelige ressurser fra Skatteetatens side», skriver foreningen

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Jeg mener ferieloven bryter med EU- og EØS-retten, sier partner Ragnhild J. Nakling i advokatfirmaet Ræder. Hun mener det er på tide å gjennomgå loven i lys av rettsutviklingen på EU- og EØS-området.
Advokatbladet 11.08.2022
Fortløpende anslag holder ikke, mener Disiplinærutvalget.
Advokatbladet 11.08.2022
«Tror du virkelig at et eneste menneske tror du er et kvinnemenneske og ikke en gubbe med rare fantasier», skrev tiltalte på Facebook.
Advokatbladet 11.08.2022
En 20 år gammel mann ble i lagmannsretten dømt til tre år og tre måneder fengsel for seksuell omgang med en kvinne som sov. Nå skal straffeutmålingen vurderes på nytt i Høyesterett.
Advokatbladet 10.08.2022
- Mangfoldet vil bli større. Innsikt er viktig, sier vara i Innstillingsrådet for dommere, Loveleen Rihel Brenna.
Advokatbladet 10.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt