AddToAny

Advokaten svarer: Kan jeg sette opp husleia på grunn av høy strømpris?

Mange som leier ut bolig der strøm er inkludert i husleia, lurer nå på om de kan justere opp husleia for å kompensere for høyere strømpriser.
- Svaret er enkelt og greit: Nei. Du som leier ut hus eller hytte hvor strømmen er inkludert, kan ikke justere opp leia nå for å dekke opp for strømprisene, selv om strømmen koster deg mer enn ellers.

Det sier advokat Annita Magnussen i Huseierne. Hun presiserer at dette ikke gjelder hvis man har avtalt at strøm skal betales særskilt og i tillegg til den fastsatte leie.

- Vi får en rekke spørsmål om dette. Utleiere som leier ut med strøm inkludert i leia ser at en langt større andel av husleia enn antatt går med til å dekke strømregningen, og undres om ikke de er i sin rett til å oppjustere leia i takt med strømprisene. Men det har de rett og slett ikke lov til, sier advokaten.

Husleielovens regler

Det er husleielovens kapittel 4 om leieprisvern som setter rammene for hva slags justering av husleia som er tillatt. Det skal være trygt å leie bolig - den som leier skal kunne ha forutsigbarhet og vite at leia ikke plutselig skyter i været. Husleieloven sier at en endring av husleia tidli

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Fremover vil størrelsen på nettleien din baseres på den timen i måneden hvor du brukte mest. Men hvor mye strøm du bruker og ikke minst når på døgnet du brukte den spiller også inn.
Hus & Bolig 03.12.2021
Regjeringen kommer nå med en rekke tiltak i neste års budsjett for å dempe økningen i husholdningenes strømregninger, blant annet gjennom å sikre at pengene når frem til boligeiere som investerer i viktige Enøk-tiltak fremover.
Hus & Bolig 30.11.2021
Boligskatten for 2022 inneholder økt formuesskatt, ingen arveavgift og uendret rentefradrag.
Hus & Bolig 29.11.2021
Lånene kan være fordelaktige for boligeiere som har- eller oppnår energivennlige boliger, og er ment for deg som er spesielt opptatt av miljø og bærekraft. Vi har sjekket de 57 produktene.
Hus & Bolig 24.11.2021
Ved å reforhandle avtaler og sørge for god økonomistyring kan styret i et sameie eller borettslag skaffe seg større økonomisk handlingsrom. Dermed er det mer penger til investeringer uten å heve husleien.
Hus & Bolig 24.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt