AddToAny

5 ting du bør gjøre på hytta i vinterferienen

5 ting du bør gjøre på hytta i vinterferienen
Skal du på hytta i vinterferien? Her er tipsene til hva du kan gjøre når du ikke står på ski eller slapper av foran peisen. Bra for hytta og bra for dere som bruker den!
Tekst og foto: Rikke Åserud

Mange bruker vinterferien eller noen dager av vinterferien til litt sårt tiltrengt avslapning på hytta. Og det er vel og bra - men unn deg også å bruke noen minutter på nyttige tiltak som sikrer både hytta og de som er på besøk i den.

Heng opp nødplakat

Nødetatene opplever ofte at folk som kontakter dem, ikke klarer å forklare godt nok hvor de er, melder Kartverket. Spesielt gjelder det om de ringer fra en hytte.

Dersom noe alvorlig skulle skje en av de besøkende på din hytte, er det ikke så greit å stå der med telefonen og forklare at utrykningskjøretøyet skal kjøre forbi den store dammen, til høyre ved den røde hytta, videre innover til de kommer til en bratt skråning og så til venstre like etter elva, som forresten kanskje ikke har noe særlig vann akkurat nå.

For å unngå dette, anbefaler Kartverket at hytteeiere skriver ut en nødplakat, som inneholder den nøyaktige geografiske posisjonen for hytta.

Heng gjerne en på innsiden av hytta, og en på utsiden, slik

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Planlegger du å leie ut hele eller deler av boligen, men er usikker på hvordan husleien skal fastsettes og senere reguleres?
Hus & Bolig 21.02.2020
- Hvorfor vurdere ei varmepumpe på hytta, tenker du kanskje? Svaret er at det både gir deg mer komfort, og at du kan spare energi.
Hus & Bolig 19.02.2020
Har du byttet bank i det siste? Hvis svaret er nei, bør du definitivt tenke på det nå! Huseiernes rentebarometer viser at det er fortsatt store forskjeller mellom gode og dårlige banker.
Hus & Bolig 17.02.2020
7 trinn for å skille drømmeboligen fra marerittet og finne en god bolig når man er på boligjakt.
Hus & Bolig 16.02.2020
Årets store boligmesse kommer til Stjørdalshallen 14. - 16. februar. Vi gir deg gratis adgang!
Hus & Bolig 14.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt