AddToAny

49 unge forskere konkurrerer om ti finaleplasser i Forsker Grand Prix

49 unge forskertalenter skal konkurrere om å formidle forskningen sin best i fem delfinaler landet rundt. Sjekk deltakerne her.
(Navnene på alle 49 delfinaledeltakere i Forsker Grand Prix finner du nederst i saken)

Det er niende gang man arrangerer Forsker Grand Prix i forbindelse med de årlige Forskningsdagene.

De åtte foregående årene har hatt vinnere fra UiT Norges arktiske universitet, NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger.

UiT er det universitetet som har hatt flest vinnere med Audun Hetland i 2011, Kajsa Møllersen i 2012 og Torbjørn Øygard i 2017.

Seieren har betydd mer enn jeg hadde trodd. Ben David Normann Vinner Forsker grand Prix 2018

Lokale finaler, hovedfinale i Stavanger

Det arrangeres lokale finaler i Oslo, Trondheim, Tromsø, Bergen og Stavanger.

Det er ti deltakere i Oslo, Tromsø, Trondheim og Bergen. Ni unge stipendiater står på startstreken i den lokale finalen i Stavanger.

Publikum stemmer og en jury gir poeng og kommentarer. Vinnerne av første- og andreplassen går videre til den nasjonale finalen, som i år går av stabelen i Stavanger etter at Universitetet i Stavanger vant den nasjonale finalen i 2018.

Vinneren i 2018: - Seieren har betydd overraskende mye

I 2018 var det Ben David Normann fra Institutt for matematikk og fysikk ved Universitetet i Stavanger som vant.

- Man trenger sånne som deg til å formidle at det er gøy å løse Einsteins ligninger. I del to kom du med noe helt nytt, det er bra. Og så liker jeg at du avslørte at forskning egentlig er kvalifisert gjetning, sa fagdommer Anders Hanneborg, da Normann ble kåret til vinner i Tromsø i 2018.

Les Normanns om sitt forskningsfelt hos UiS.

Normann jobber med en doktorgrad ved Institutt for matematikk og fysikk, og fortalte fra scenen om hvordan universet har utvidet og utviklet seg fra bittesmå dimensjoner til dagens omfang.

Med tematikken han selv kalte «Hvordan i all verdensrommet» imponerte han både publikum og fagdommere i begge runder.

- Hva har seieren betydd i året som har gått?

- Den har egentlig betydd overraskende mye, sier Normann, som forteller at han har fått utrolig mange formidlingsoppdrag etter at han vant finalen i fjor. Han forteller at han fortsatt holder på med doktorgraden, og vet derfor ikke om det vil bety noe for karrieren.

For Normann var det spesielt stas å møte alle toppene ved universiteter og høgskoler under det som heter kontaktkonferansen.

- Jeg var invitert av Iselin Nybø, og holdt det samme foredraget som da jeg vant, forteller Normann.

Gode råd til årets deltakere: - Hold deg til planen

- Har du noen gode råd til de 49 deltakerne som nå finpusser formen foran årets delfinaler?

- De har sikkert forberedt seg både uker og måneder allerede. Så nå tenker jeg at det som er viktig er at de holder seg til den planen de har lagt. Og det gjelder også rett før de går på scenen. Gjør det slik du har planlagt, og ha tro på at planen du har lagt er den beste. Jeg tror det vil gi mest ro slik at du klarer å opptre rolig og trygg på scenen, for det er viktig, understreker Normann.

Han legger

Les mer

Flere saker fra Khrono

Studentene savner campus og sine medstudenter. De melder om dårligere læring og stress knyttet til eget utstyr.
Khrono 27.05.2020
Det må være opp til arbeidsmarkedet, ikke Stortinget, å definere framtidens kompetansebehov, skriver leder av Samfunnsviterne, Merete Nilsson.
Khrono 27.05.2020
Mange med ettårig handelsskole som begynte i regnskapsavdelingen på en fabrikk som 16-åring kunne mer regnskap og organisasjon som 26-åringer enn mange som går ut med en master i økonomi og administrasjon i dag, mener Karl-Fredrik Tangen.
Khrono 27.05.2020
Opplever at studentene som tar økonomi, administrasjon og ledelsesfag er etterspurte og attraktive.
Khrono 27.05.2020
Ansatte som kom fra Høgskolen i Sør-Trøndelag sier at de føler seg mindre verdt som NTNU-ansatte.
Khrono 26.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt