AddToAny

30 NTNU-ansatte fikk mer enn 100.000 kr ekstra i lønnsforhandlingene

- Vi er godt fornøyd med helheten i det lokale oppgjøret, sier tilllitsvalgt i Forskerforbundet Lisbeth Aune
De lokale lønnsforhandlingene ved NTNU er over, og for en uke siden fikk de ansatte vite fasiten.

Universitetsavisa har fått oversikt over resultatet fra oppgjøret. Den viser blant annet at:

De tre høyeste tilleggene er på 157.500, 157.100 og 136.300 kroner. De fordeler seg på henholdsvis én førsteamanuensis og to professorer.

30 personer, hvorav 24 er vitenskapelig ansatte, har fått mer enn 100.000 kroner i lønnsøkning.

157.500 kroner skiller den som fikk mest og den som fikk minst i årets lokale lønnsforhandlinger.

Gjennomsnittlig lønnsøkning i de lokale forhandlingene er på rett i underkant av 4,1 prosent for samtlige ansatte.

Over 2300 ansatte ligger over snittet. Av disse er over 1100 vitenskapelig ansatte.

- Vi er godt fornøyd med helheten i det lokale oppgjøret, samtidig som det dessverre er slik at flere dyktige og godt kvalifiserte medlemmer ikke har blitt tilgodesett denne gangen. Det er jo en begrenset pott, men de som havnet utenfor denne gangen vil vi ha et særskilt fokus på inn mot neste års hovedoppgjør, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt ved Forskerforbundet ved NTNU til Universitetsavisa.

De hadde som mål å bedre utfallet etter lavlønnsoppgjøret sentralt. Aune sier at det for Forskerforbundet har vært viktig å løfte dem som har ligget urimelig lavt, og som ikke har hatt god nok lønnsutvikling over tid.

Le s også:

Image-text:

Gjennomsnittlig lønnsøkning i de lokale forhandlingene er på rett i underkant av 4,1 prosent for samtlige ansatte. Bildet viser NTNU i Trondheim Foto: Shutterstock

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Hva kan man gjøre med antropologi? Dette er ett av de mest diskuterte spørsmål i faget. I Tyskland er et annet spørsmål enda viktigere: Hvordan kan man finne et sted å bo som antropolog?
Forskerforum 28.01.2022
Strømutgiftene har blitt et pengesluk for mange museer. På en måned fikk Museum Vest en halv million kroner ekstra i økte strømutgifter. - Vi håper at det kan komme en kompensasjonsordning, sier museumsdirektør Øyvind Stang.
Forskerforum 27.01.2022
Manglende politisk mangfold innenfor akademia kan få alvorlige konsekvenser, advarer Einar Bratteng.
Forskerforum 27.01.2022
- At hver fjerde student stryker er selvsagt ikke bra, sier Nokut-direktør Kristin Vinje. Men hun er ikke overrasket over at strykprosenten har gått opp under pandemien.
Forskerforum 27.01.2022
Det er mange grunner til at vitenskapelige artikler kan bli trukket tilbake. Falsk tilhørighet er blant de sjeldne, men det skjedde med to UiO-artikler i 2021.
Forskerforum 26.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt