AddToAny

23 innkomne forslag skal behandles

Landsmøtet i Finansforbundet skal behandle 23 innkomne forslag. Blant forslagene som skal diskuteres, er 6-timers dagen, dobbelt medlemskap, utvidet kompetansetilbud, forbundets økonomi, kontingentendring og større andel sentrale tillegg.
Svein Åge Eriksen, foto: Sverre Chr. Jarild

Det er flere gjengangere blant forslagene. Dobbelt medlemskap og større andel sentrale tillegg, har vært diskutert på flere landsmøter uten at det har lande t på en løsning. Det samme gjelder forbundets økonomi. Her ønsker Nordea at Finansforbundet legger kontingentinntektene til grunn for sin virksomhet. (Se egen sak.)

6-TIMERS DAG

I år er det akkurat 100 år siden 8-timers dagen ble innført. Det var mange som mente det var galskap og fullstendig urealistisk. De tok feil. Nå ber Finansforbundet i DNB landsmøtet om å utrede mulighetene for, og konsekvensene av, å innføre 6-timers dag eller 4 - dagers uke med full lønnskompensasjon. Bakgrunnen for forslaget er at dette lenge har vært et tema i mange fagforeninge r. Økt digitalisering og mulig redusert behov for bemanning på sikt, aktualiserer kortere arbeidstid.

6-timer s dag eller 4 - dagers uke har vært prøvd ut flere steder og har gitt gode resultater i form av økt trivsel og redusert sykefravær uten at produktiviteten har gått ned.

Forslagsstillerne peker på at f ordelene er åpenbare: D e ansatte får mer tid til familien og en hyggeligere hverdag, noe som også bør virke positivt inn på likestilling en. Det er et økende krav om at ansatte skal stå stadig lenger i jobb. Redusert arbeidsdag eller kortere uke, vil kunne bidra til dette.

DOBBELT MEDLEMSKAP

Finansforbundet i If Skadeforsikring ønsker at forbundet skal utarbeide et add-on - medlemskap for ansatte som er medlemmer av nærmere angitte profesjonsforbund. For å være

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Antall boliglån i strid med den strenge boliglånsforskriften er økende. Fem prosent av de samlede boliglånene overskrider 500 prosent av husholdningens inntekt. De eldste og yngste låntakerne er også de som utfordrer lånegrensene mest.
Finansfokus 05.12.2019
- Vi er veldig glad e for at sandkassen nå er på plass. Finanstilsynet lovet at den skulle komme i løpet av 2019, det har de holdt. Samtidig sier ikke informasjonen som er tilgjengelig foreløpig så mye, sier Liv Freihow i IKT-Norge.
Finansfokus 04.12.2019
Sigbjørn Gjelsvik er bekymret for forbrukernes tilgang til kontanter.
Finansfokus 03.12.2019
Hun har vært tillitsvalgt siden 1980-tallet, forbundsstyremedlem siden 2005 og nestleder siden 2013. Nå venter nye og spennende oppgaver for Bente Hornsrud Espenes i DNB.
Finansfokus 02.12.2019
- For oss som jobber med pensjon, som i all hovedsak er et spareprodukt, er kanskje vedvarende lave renter den største utfordringen. Da må vi tilpasse oss for å oppnå den garanterte avkastningen, sier spesialrådgiver Ingrid Eriksen i KLP.
Finansfokus 29.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt