AddToAny

Ønsker ikke å prioritere en større økning av rettshjelpssatsen

- Det er et krevende budsjett, og jeg mener det ikke er riktig å prioritere en økning i rettshjelpssatsen utover forslaget på 1140 kroner, sier justisminister Emilie Enger Mehl(Sp) til Advokatbladet.
I en tid hvor inflasjonen i landet er høyere enn på flere tiår, var det flere som rettet kritikk mot regjeringens forslag til en økning av rettshjelpssatsen på 19 kroner.

Emilie Enger Mehl mener at et stramt budsjett ikke ga rom for en høyere økning av rettshjelpssatsen.

- Jeg forstår at det er delte meninger om hva rettshjelpssatsen bør være, men jeg mener at det er satt på et riktig nivå i den økonomiske situasjonen som landet befinner seg i, forteller hun til Advokatbladet.

En helt annen situasjon

Frode Sulland, som var pådriver av advokatstreiken, mener departementets forslag er et brudd på forpliktelsen om å sikre en bærekraftig økning av rettshjelpssatsen.

Mehl ber om forståelse, og forteller at rettshjelpssatsen er et utslag av en svært utfordrende nasjonal situasjon.

- Vi må som samfunn ta innover oss alvoret i den økonomiske situasjonen. Jeg er klar over at den

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Vi har et ønske om å rekruttere både norske og utenlandske studenter på et felt hvor det er et opplagt behov, sier dekan Karl Harald Søvig ved Det juridiske fakultet i Bergen.
Advokatbladet 25.11.2022
Advokatforeningen har det siste året fått inn tretten advokat-tvister om fortrinnsrett, mot normalt én til to saker i året tidligere.
Advokatbladet 25.11.2022
- En balansert kjønnsrepresentasjon er spesielt viktig på jussen, fordi de juridiske lærestedene er de eneste som utdanner fremtidens embetsdommere, sier Wiersholm-partner Bettina Banoun.
Advokatbladet 24.11.2022
- Det kan være store utfordringer i forsvarerens relasjon til klienter med psykiske lidelser. Derfor er deres observasjoner veldig viktige, og det er helt avgjørende at dere er oppmerksomme.
Advokatbladet 24.11.2022
Den tidligere senioradvokaten i Hjort har også en fortid som sykepleier. - Dette gir henne en ekstra god forståelse og innsikt for å møte personer som står i en vanskelig livssituasjon. Dette er en svært verdifull styrke, mener firmaet.
Advokatbladet 23.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt