AddToAny

Ønsker flere bidrag til Årets bilde fra kvinner. Arrangerer workshop

- Vi har lenge sagt at vi må gjøre noe med det, sier PK-leder.
Pressefotografenes klubb (PK) arrangerer workshop for kvinnelige fotografer, i håp om at flere vil sende inn sine bidrag til Årets bilde-konkurransen.

- Fotojournalistikken trenger flere kvinner og mer mangfold. Hensikten her er å løfte kvinner. Det er viktig for hvordan historiene fortelles og hvilke blikk og perspektiver man får, sier leder for PK, Marte Christensen, til Journalisten.

Det er skjev kjønnsfordeling blant fotojournalister som sender inn sine bidrag til Årets bilde. Tidligere i år skrev Journalisten at kun 3 av 24 nominerte til Årets bilde 2020 var kvinner.

- Vi har lenge sagt at vi må gjøre noe med det, og har nå fått tilbakemelding på at dette er et viktig og fantastisk initiativ, sier Christensen.

- Jeg er i utganspunktet en positiv person. Men å ha vært i bransjen i tjue år, og se at det har skjedd så lite på dette punktet, er til å rive seg i håret av.

Fra venstre: Nora Lorek, Sisse Stroyer og Marte Christensen, ledere av Pressefotografenes klubb i henholdsvis Sverige, Danmark og Norge. For første gang i historien er alle tre ledere i pressefotografklubbene kvinner. Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

80 prosent menn

Ifølge Christensen har fotojournalistutdanningen i Norge en god kjønnsfordeling, med rundt 40 prosent kvinnelige studenter. Likevel er 80 prosent av de fast ansatte fotografer i norske mediehus menn.

- Målet vårt er at både dyktige menn og kvinner skal sende inn bilder, og vi håper dette er en konkurranse som bidrar positivt og som inspirere hele det norske pressefotografiske miljøet. Det vil det gjøre i større grad dersom det er en større andel kvinner som deltar, sier hun.

Christensen vil også påpeke de positive aspekter i bransjen, og sier at hun i det siste har sett en økende bevissthet hos mediehusene rundt hvem de tar inn som frilansere og vikarer i fotoavdelinger.

- Det er oppløftende å se, og jeg gleder meg til det skal gi seg utslag i mer mangfold blandet med dem som blir fast ansatt også, sier hun.

Individuell tilbakemelding

Workshopen skal ledes av fotojournalistene Andrea Gjestvang, Maria Lundberg og Linda Bournane Engelberth. De påmeldte vil ha muligheten til å sende inn et utvalg av bilder som de vil kunne presentere og få individuell tilbakemelding på under workshopen.

- Vi vil veldig gjerne ha deres blikk, og håper fotografene sender inn bilder som de selv liker, sier Christensen.

Workshopen arrangeres med støtte fra Fritt Ord og er gratis. Den vil holdes i Oslo over to ettermiddager den 6. og 7. desember.

- Det er få dager igjen til fristen, og vi har kun få plasser igjen, sier Christensen og oppfordrer alle som er interesserte i å melde seg på.

Image-text:

Marte Christensen ønsker å sette fokuset på hvorfor kvinneandelen blant fotografene i mediebransjen er så lav.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Kan føre til kjempegod journalistikk på sikt. Etter en klage fra journalist i Dagbladet, Frode Andresen, har Sivilombudet uttalt at også telefonlogger i offentlig forvaltning bør være åpne for innsyn.
Journalisten 08.08.2022
Henter strategi fra New York Times. Designer Maria Nystuen Roheim og webutvikler Martin Clementz har hatt som sommerjobb å utvikle spill til Aftenpostens nettsider.
Journalisten 08.08.2022
Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i en skoleskyting.
Journalisten 06.08.2022
Overrasket med kavalkade i sin siste sending. NRKs Carina Olset gjennomførte sin siste sending for statskanalen torsdag kveld, da hun ledet direktesending fra landsskytterstevnet.
Journalisten 05.08.2022
105 aviser og tidsskrifter. Denne oversikten oppdateres løpende Amedia er landets nest største mediekonsern, etter Schibsted, målt i omsetning.
Journalisten 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt