AddToAny

Ønsker flere bidrag til Årets bilde fra kvinner. Arrangerer workshop

- Vi har lenge sagt at vi må gjøre noe med det, sier PK-leder.
Pressefotografenes klubb (PK) arrangerer workshop for kvinnelige fotografer, i håp om at flere vil sende inn sine bidrag til Årets bilde-konkurransen.

- Fotojournalistikken trenger flere kvinner og mer mangfold. Hensikten her er å løfte kvinner. Det er viktig for hvordan historiene fortelles og hvilke blikk og perspektiver man får, sier leder for PK, Marte Christensen, til Journalisten.

Det er skjev kjønnsfordeling blant fotojournalister som sender inn sine bidrag til Årets bilde. Tidligere i år skrev Journalisten at kun 3 av 24 nominerte til Årets bilde 2020 var kvinner.

- Vi har lenge sagt at vi må gjøre noe med det, og har nå fått tilbakemelding på at dette er et viktig og fantastisk initiativ, sier Christensen.

- Jeg er i utganspunktet en positiv person. Men å ha vært i bransjen i tjue år, og se at det har skjedd så lite på dette punktet, er til å rive seg i håret av.

Fra venstre: Nora Lorek, Sisse Stroyer og Marte Christensen, ledere av Pressefotografenes klubb i henholdsvis Sverige, Danmark og Norge. For første gang i historien er alle tre ledere i pressefotografklubbene kvinner. Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

80 prosent menn

Ifølge Christensen har fotojournalistutdanningen i Norge en god kjønnsfordeling, med rundt 40 prosent kvinnelige studenter. Likevel er 80 prosent av de fast ansatte fotografer i norske mediehus menn.

- Målet vårt er at både dyktige menn og kvinner skal sende inn bilder, og vi håper dette er en konkurranse som bidrar positivt og som inspirere hele det norske pressefotografiske miljøet. Det vil det gjøre i større grad dersom det er en større andel kvinner som deltar, sier hun.

Christensen vil også påpeke de positive aspekter i bransjen, og sier at hun i det siste har sett en økende bevissthet hos mediehusene rundt hvem de tar inn som frilansere og vikarer i fotoavdelinger.

- Det er oppløftende å se, og jeg gleder meg til det skal gi seg utslag i mer mangfold blandet med dem som blir fast ansatt også, sier hun.

Individuell tilbakemelding

Workshopen skal ledes av fotojournalistene Andrea Gjestvang, Maria Lundberg og Linda Bournane Engelberth. De påmeldte vil ha muligheten til å sende inn et utvalg av bilder som de vil kunne presentere og få individuell tilbakemelding på under workshopen.

- Vi vil veldig gjerne ha deres blikk, og håper fotografene sender inn bilder som de selv liker, sier Christensen.

Workshopen arrangeres med støtte fra Fritt Ord og er gratis. Den vil holdes i Oslo over to ettermiddager den 6. og 7. desember.

- Det er få dager igjen til fristen, og vi har kun få plasser igjen, sier Christensen og oppfordrer alle som er interesserte i å melde seg på.

Image-text:

Marte Christensen ønsker å sette fokuset på hvorfor kvinneandelen blant fotografene i mediebransjen er så lav.

Foto: Privat

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Interessegruppe reagerer på ordbruk i avisomtale. Både Utrop og lokalavisa Varden er klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) av Veslemøy Lian, lederen for gruppa «Gule skjorter for ytringsfrihet».
Journalisten 25.01.2022
Stadig mer avanserte muligheter i Discoverys «The Cube».
Journalisten 25.01.2022
- For en idiot, mumlet presidenten. Mikrofonen var fortsatt på da USAs president Joe Biden kalte en journalist fra Fox News for en «idiot» under en fotoseanse i Det hvite hus.
Journalisten 25.01.2022
Møter i ankesak etter frikjennelse. Journalist Henrik Evertsson og en vrakekspert som sammen gjennomførte dykk i forbindelse med dokumentarserien om Estonia-katastrofen, møter igjen i svensk rett tirsdag.
Journalisten 25.01.2022
- Vi er veldig lei oss for det, sier talsperson for UD. Journalist Carsten Thomassen ble skutt og drept av Taliban. Hans etterlatte samboer reagerer på at hun ikke ble varslet om islamistenes norgesbesøk.
Journalisten 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt