AddToAny

Økomaten viktig for dagligvarekjedene

Norgesgruppen, Coop og Rema 1000 sier alle at økologisk mat er en viktig del av konseptet deres, men den kan ikke være dyr og eksklusiv for de få.
Hvordan kan vi få et velfungerende marked for norsk økologisk mat? Temaet stod på plakaten under konferansen Øko 2020 på Hellerud i går.

Annechen Bahr Bugge i forbruksinstituttet SIFO snakket om dagens og morgendagens matforbruker.

- Mat produsert etter økologiske prinsipper er som musikk i ørene til mange forbrukere. Naturlig mat er et veldig bra salgsobjekt å nå ut med, både med hensyn til helse og etikk, og i tillegg rommer det ganske mye nostalgi. Mathistorie - det fenger, sa Bahr Bugge.

Aina Bartmann ledet paneldialogen med representanter fra de tre dagligvarekjedene om marked og grossistledd - utfordringer og muligheter.

Mer tydelig spissfunksjon

- Økologi som spissfunksjonen må bli enda mer tydelig. Dagligvaremarkedet er en trist historie om dagen, det er ingen vekst, men det er lystig lesing med økologisk mat. Vi har hatt en jevn vekst siden 2008, økomat vokser mye mer enn det vanlige markedet, sa miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge.

Coop har hatt særlig vekst på egg, grønnsaker og melk, og er veldig fornøy

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

I Tines innspill til jordbruksforhandlingene ber de om 40 øre i økt målpris og 137-167 øre i økt utbetaling per liter til melkebonden.
Bondebladet 21.03.2024
For en knapp måneds tid siden sprakk nyheten om at valgkomiteen ville kaste Petter Harald Kimo som leder, og foreslo at han skulle erstattes av Camilla Strøm Johansen fra Nærøysund.
Bondebladet 21.03.2024
Eryk Oskar Swiergon (28) fra Lier er ansatt som ny generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag (NBU). Swiergon overtar rollen etter Andrine Snopestad fra og med mai i år.
Bondebladet 21.03.2024
Å flytte markedsreguleringen til Norsk melkeråvare vil være å påføre bonden flere kostnader, mener Tine-direktør Gunnar Dalen.
Bondebladet 21.03.2024
Gråkjær i Danmark har vunnet oppdraget med å bygge et 33 000 m2 stort anlegg til svineproduksjon, med kapasitet til drøyt 50 000 slaktegriser årlig.
Bondebladet 21.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt