AddToAny

ØKERN PORTAL: Landemerke av resirkulert aluminium

ØKERN PORTAL: Landemerke av resirkulert aluminium
Økern Portal betegnes allerede som Oslos mest unike næringsbygg, et sted der næring og nærmiljø møtes. Dette er en ny tenkemåte i Norge.
Bygget huser både arbeidsliv og byliv, og pulserer fra morgen til kveld. Det blir lagt ekstra godt merke til på grunn av sin unike fasade i gjenvunnet aluminium.

LANDEMERKE PÅ ØKERN
Byggherre er Oslo Pensjonsforsikring, som har en eiendomsportefølje på 19 milliarder kroner og er en av de større eiendomsinvestorene i Norge. Økern Portal er selskapets største utviklingsprosjekt og vil stå ferdig i 2022. Med sine 80.000 kvadratmeter blir dette bygget et viktig landemerke på Økern i Oslo. Hoveddelen av bygget skal bli luftige og moderne kontorlokaler. Det vil også bli 7000 kvadratmeter med arealer til handel, publikumsarealer og andre utadrettede virksomheter; et tilbud både for de som jobber og bor i nærområdet.

ET VIKTIG REFERANSEPROSJEKT
- Økern Portal er mye mer enn et kontor- og næringsbygg. Det skal bli en naturlig del av bylivet i Hovinbyens sentrum, Økern. Samtidig som bygget huser tilpassede og fleksible kontorlokaler og arbeidssoner blir det et naturlig samlingssted for lokalbefolkningen. Folk inviteres inn i bygget og byggets uteområder, og kan bruke det til fritid, daglige tjenester og rekreasjon, forteller daglig leder i Dark Arkitekter, Arne Reisegg-Myklestad.
Han legger ikke skjul på at dette prosjektet har vært både krevende og inspirerende å jobbe med, og Økern Portal framstår i dag som et av arkitektkontorets viktige referanseprosjekter.

POSITIVE FOTAVTRYKK
- Dark Arkitekter har vært med hele veien i prosjektet, og det har vært et sterkt fokus på bærekraft. Det opplyser partner Tor Christian Møglebust.
- Vi jobber i en bransje som setter store fotavtrykk i flere norske byer. Vi er opptatt av at vi skal sette positive avtrykk i de prosjektene vi er involvert i. Etterspørs
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigkoblingssystem, kombinert med en tiltrotator og hydrauliske redskaper utgjør en stor forskjell i hverdagen til
Byggfakta 15.09.2020
BRANSJEKOMMENTAR: - Vi befinner oss i en tid hvor ombruk og sirkulære bygg er tema i nesten hvert eneste forum der BAE-bransjen samles på tvers.
Byggfakta 15.09.2020
Hele 39 lærlinger har sitt daglige virke på byggeplassen for nytt universitetssykehus i Stavanger, noen på deltid og mange på heltid.
Byggfakta 15.09.2020
Byggfakta 15.09.2020
Den nye Peugeot e-Boxer laster opp til 1.890 kilo og 17 kubikkmeter med last (avhengig av karosseri). Bilen blir tilgjengelig i Norge på slutten av året.
Byggfakta 15.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt