AddToAny

Å se barna smile er en belønning

SOMMERPRATEN: I denne spalten møter du ulike representanter for bistandsbransjen. I dag Mbelwa Gabagambi, som er spesialist i barnevern og arbeider for Unicef i Tanzania med å styrke barneverntjenestene i landet.
Mbelwa Gabagambi (48) er spesialist i barnevern og arbeider i Unicef. Land: Tanzania.

- Hva er jobben din?

- Jeg er spesialist i barnevern og har ansvar for å styrke saksbehandlingsprosessene i sosialtjenesten. Saksbehandling dreier seg om samarbeid og vurdering, planlegging, utføring, koordinering, oppsyn og evaluering av tilbudet som gis til klientene. Jeg utfører mye koordinering og opplæring for å styrke kapasiteten hos de som er en del av henvisningsapparatet og gir tjenester. Jeg følger også med på at sosialarbeiderne har de ressursene de trenger for å gjøre jobben. I tillegg har jeg kontakt med myndighetene nasjonalt og lokalt for å støtte utviklingen av nasjonale retningslinjer, opplæringspakker og god gjennomføring og kontroll.

Sommerpraten

I sommerpraten møter du bistandsarbeidere som jobber mens du har ferie. De arbeider for norske og internasjonale organisasjoner og deres partnere. Her forteller de om jobben sin, om utfordringer, gleder og håp for tida som kommer.

Her er tidlig

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Utfordringene står i kø når FNs høynivåuke sparkes i gang tirsdag i det som blir avtroppende statsminister Erna Solbergs siste internasjonale samling.
Bistandsaktuelt 20.09.2021
FNs generalsekretær António Guterres advarer mot en ny kald krig om ikke USA og Kina reparerer sitt konfliktfylte forhold.
Bistandsaktuelt 20.09.2021
Under årets utdeling av Fagpresseprisene, fikk journalistene Tor Aksel Bolle, Anne Håskoll Haugen og Sofi Lundin hederlig omtale i kategorien Journalistprisen for saken om «sykehussafari».
Bistandsaktuelt 18.09.2021
Et amerikansk droneangrep i Kabul kort tid før den amerikanske tilbaketrekkingen rammet kun sivile, innrømmer USAs sentralkommando. Ti personer ble drept. Hovedmål for angrepet, den angivelige terrororisten, jobbet for en hjelpeorganisasjon.
Bistandsaktuelt 18.09.2021
Migranter og flyktninger fra Afrika, Syria og Afghanistan sitter fast i Bosnia-Herzegovina. Flere av afrikanerne har brukt flere år på å komme så langt. Nå gjenstår «The Game» - Leken - det farefulle forsøket på å krysse grensen inn i EU.
Bistandsaktuelt 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt