AddToAny

Å jobbe med det usynlige - eller hvorfor fotografen ikke tar bilder av arbeidet vårt

På det første av fire sesongtokt til det nordlige Barentshavet deltar 35 forskere for å studere havets miljø og næringsnett. Med om bord er en fotograf for å dokumentere bredden og omfanget av forskningen som foregår på 'Kronprins Haakon'.
Mens noen forskere og deres forskning fanger fotografens umiddelbare interesse, er annet arbeid, som det til mikrobiologene, mindre lett for fotografen å fange inn.

Vi er mikrobiologer, dvs. at vi forsker på livsformer du mest sannsynlig aldri har sett, selv om de omgir oss i milliardvis. Det inkluderer virus, bakterier og egentlig alt som er så smått at man trenger et mikroskop for å se dem. På tokt i den lite utforskede nordlige delen av Barentshavet studerer vi dermed det livet i sjøvannet som du ikke ser når du svømmer i havet. Det betyr samtidig at hvis man vil dokumentere jobben vår, så kan man egentlig bare ta bilder av oss når vi henter vann, filtrerer vann, tilsetter kjemikalier til vann og fryser vann for å analysere det når vi kommer hjem. Det er derfor kanskje

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Et middel som ble brukt mot mygg, kan være årsaken til at utenlandske diplomater på Cuba ble uforklarlig syke, ifølge en studie fra Canada.
forskning.no 20.09.2019
Torsdag ble en ny kreftbehandling godkjent for pasienter i Norge i en begrenset periode. Eksperter kaller den persontilpasset medisin på sitt aller beste.
forskning.no 20.09.2019
Alkohol- og narkotikabruk er mer utbredt blant unge som ble behandlet for psykiske helseproblemer, ifølge ny forskning. Særlig er atferdsvansker en stor risikofaktor for å utvikle rusproblemer. Autisme er et unntak.
forskning.no 20.09.2019
Hvalrossenes støttenner var luksusvare, og de svære sjøpattedyrene hadde nok ikke mye å stille opp med da vikingene inntok landet.
forskning.no 20.09.2019
Arkeologi, juss og kjemi CAS-styret har valgt hvilke forskningsgrupper som får oppholde seg et helt år ved Senter for grunnforskning (CAS) i 2021/22.
forskning.no 20.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt