AddToAny

«...utvalget har nisseluen trukket langt ned over øynene»

«...utvalget har nisseluen trukket langt ned over øynene»
Flere er kritiske til lovforslaget fra Aune-utvalget som vil begrense mulighetene for å ta flere postdoktorperioder etter hverandre.
Arnt Ove Hopland (35) er professor på Norges Handelshøyskole. Og han klatret til topps på den akademiske karrierestigen raskere enn de fleste.

Hopland er en av flere som reagerer på forslaget fra Aune-utvalget om at unge forskere ikke skal ha anledning til å få flere perioder i stilling som postdoktor. Han forteller at han selv måtte ha to runder som postdoktor for å komme dit han er nå.

- «Kvalifisert» er ikke et spørsmål om ja eller nei, det er et spørsmål om en er mer kvalifisert enn den sterkeste konkurrenten, skriver Hopland i en kommentar på Khrono sin Facebookside.

Ein så streng politikk vil kunne føre til at unge forskartalent vert skubba ut av akademia eller i beste fall ut av landet. Dette bør puttast i skuffa. Arnt Ove Hopland Professor, NHH

Han fortsetter med at når en utlending har 7-8 år som postdoktor bak seg er det vanskelig nok å konkurrere om førsteamanuensis-stillingene allerede i dag.

- Bør puttes i en skuff

- En så streng politikk vil kunne føre til at unge forskertalenter blir dytta ut av akademia eller i beste fall ut av landet. Dette bør puttes i en skuff», skriver Hopland.

Til Khrono legger han til at situasjonen egentlig er verre enn det han omtaler i sin facebook-kommentar.

- Det er veldig gode hensikter som ligger bak dette forslaget, men vi vet jo hvor vi havner om vi følger veien som er brolagt med slike Jeg er veldig bekymret for at vi skal lage et velmenende reg

Les mer

Flere saker fra Khrono

19 flere disputerte i fjor enn året før. Universitetet i Sørøst-Norge har størst vekst, og andelen doktorander med utenlandsk statsborgerskap går litt ned.
Khrono 31.03.2020
Hvordan kan man tenke på kompetanseheving av ansatte når bedrifter kjemper for å overleve og det forventes enda flere permitteringer og høyere ledighetstall framover, spør Elena Rosnes.
Khrono 31.03.2020
Kunnskapsdepartementet gir syv studentsamskipnader og én boligstiftelse til sammen 726 millioner til å bygge 2 000 nye hybelenheter til studenter rundt om i landet.
Khrono 31.03.2020
Studentene kan glede seg over noe mer stipend i den økonomiske krisepakken, melder flere medier.
Khrono 31.03.2020
I desember er Terje Mørland ferdig med sitt andre og dermed siste åremål som direktør i Nokut. Nå lyses stillingen ut.
Khrono 30.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt