AddToAny

«Jeg orker ikke å leve på denne måten lenger»

«Jeg orker ikke å leve på denne måten lenger»
I Sykepleiens undersøkelse kom det 700 svar i fritekstfeltet, der sykepleierne ble oppfordret til å fortelle med egne ord hvorfor de vil bli eller slutte i jobben. På sidene som kommer, gjengir vi et utvalg.
«DET ER NESTEN UMULIG å få brukere inn på sykehjem selv om de nesten ikke greier å gå. Får alltid avslag fra HVK med «brukeren er ikke sykehjemskandidat».
Det er altfor mange «fingre» i hjemmetjenesten som skal fikle borti prosedyrer og endrer på småting slik at alle gjør alt forskjellig, og brukere blir usikre på om vi gjør ting riktig.
Det mangler alltid noe både på lageret og ute til brukerne. Dette er slurv fra dem som bestiller varer, og slurv fra pleierne.
Jeg føler at jeg er på B-laget i Helse-Norge. Her er vi for få sykepleiere, og helsefagarbeidere og assistenter er det sånn mangel på at de ansetter hva som helst. Jeg kommer til å si opp stillingen min så raskt som overhodet mulig, rett og slett fordi jeg ikke tør å jobbe her mer, verken for min egen helse eller brukernes helse.»

«Bemanning på det absolutt minimale»
«SER EN TENDENS til å skulle kutte ned bemanningen til det absolutt minimale, uten å tenke på hvilken belastning dette er for ansatte, og ikke minst hvilke konsekvenser det har i form av sykemeldte. Og når det da oppstår sykdom, står man med uforsvarlig bemanning. Videre blir sykepleierbemanningen redusert uten en tydelig nok rollefordeling. Dette fører til at sykepleierne drukner i oppgaver som helsefagarbeidere kunne gjort, hvis de bare fikk riktig opplæring og ble tildelt oppgaven på riktig vis.
Det kuttes også i sykepleierbemanning uten at det tas med i betraktningen hvilken kompetanse man må ha av faglærte. Ved sykdom står man ofte alene som sykepleier på vakt, med kun ufaglærte med minimal opplæring. Dette oppleves uansvarlig og svært belastende.»

«Føler mye på håpløshet i yrket»
«UFAGLÆRTE OG HJELPEPLEIERE utfører sykepleieroppgaver de ikke er tilstrekkelig opplært i, for eksempel sterile prosedyrer. Noen mener d
Gå til mediet

Flere saker fra Sykepleien

- Det beste er å få snakke om vanskelige ting på sitt eget morsmål, sier instituttleder Anne Britt Klemetsen Hætta ved Samisk Høgskole.
Sykepleien 28.11.2021
- Vi er glad for at regjeringen lyttet til våre innspill, sier Jordmorforeningens leder, Hanne Charlotte Schjelderup.
Sykepleien 27.11.2021
Sykepleierne Turid Andreassen og Tonje Tingberg har fått tildelt Florence Nightingale-medaljen. Dette er den høyeste utmerkelsen en sykepleier kan få.
Sykepleien 27.11.2021
- La oss forsøke å være genuine, rause og ta oss tid til å høre med hverandre hvordan det faktisk går. Det kan bety så mye for den enkelte, skriver sykepleier Emilie Solberg.
Sykepleien 26.11.2021
Helseministeren skal i løpet av kort tid avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med selskapet MSD om å få koronamedisin før jul.
Sykepleien 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt