AddToAny

«Inngripende.» «Lange vakter.» «Mangler utstyr.» Her er koronahverdagen i sykepleieres egne ord

«Inngripende.» «Lange vakter.» «Mangler utstyr.» Her er koronahverdagen i sykepleieres egne ord
Over 600 sykepleiere beskriver med egne ord hvordan arbeidsdagen er påvirket av koronaviruset. Her kan du lese noen av dem.
Over 1494 sykepleiere svarte på spørsmålet: «Hvordan har din arbeidssituasjon endret seg som følge av koronakrisen»? Over 40 prosent svarte «annet». De fikk anledning til å utdype hvordan. 641 av sykepleiere benyttet seg av muligheten.

Store forskjeller

Kommentarene vitner om at det er store forskjeller på hvordan pandemien påvirker sykepleierne. Noen jobber ekstra mye og lange vakter. Andre har det roligere enn normalt, og beskriver situasjonen som «stille før stormen». Mange administrative ledere kan ha hjemmekontor, mens andre ledere jobber på spreng for å omorganisere og planlegge storinnrykk av pasienter.

Studentene har også sine bekymringer rundt praksis og deltidsjobber som de er avhengig av for å få økonomien til å gå rundt.

Småbarnsforeldre gjør så godt de kan for å få logistikken til å gå opp. For noen er det vanskelig.

Sykepleiernes egne ord

Her har vi samlet et knippe av kommentarene sykepleierne har delt med oss om hvordan hverdagen har endret seg etter koronautbruddet:

«Jobber på legevaktsentral og opplevde i starten av utbruddet en enorm pågang til legevakten i form av telefoner. Det var uforsvarlig lang svartid, og kritisk syke fikk ikke det raske svaret og responsen som var nødvendig. Etter at kommunen selv fikk stablet koronatelefon og eget teststed opp og gå ble trykket på legevakt noe mindre, men fortsatt stort. Det ble oppbemannet på alle vakter ganske fort.»

En sykepleier som ikke har jobbet klinisk på en stund, beskriver sin nye hverdag slik:

«Jeg må sette meg inn i rutiner og oppgaver jeg ikke har jobbet med på lenge. Jeg må oppdatere meg faglig, Blant annet på smittevernsrutiner. Dette er bra, ettersom det er godt å fornye kunnskap og jeg har godt av å oppdatere meg. Jeg merker også at flere av mine kollegaer er mer bekymret for situasjonen i samfunnet, noe som påvirker stemningen på jobb.»

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Lovforslaget skulle sørge for at personer uten samtykkekompetanse kunne bli satt i tvungen karantene i eget hjem dersom de var covid-19-smittet. Nå droppes forslaget.
Sykepleien 02.06.2020
For personer med langtkommen demens kan smertelindring ha stor innvirkning på livskvaliteten, konkluderer Hanne Marie Rostad.
Sykepleien 01.06.2020
Tungpustethet, hodepine og all usikkerheten - det opplevde intensivsykepleier Minna Marie Hagring som tyngre enn merkene hun fikk i ansiktet.
Sykepleien 01.06.2020
Sjølv om sjukeheimen er bygd for å leggje til rette for smittevern, kan bemanningspolitikken ha stikk motsett effekt.
Sykepleien 31.05.2020
Fembarnsfaren Sigurd Groven (42) var på sitt aller lykkeligste da det smalt. Klikk eller trykk for å lese. Hvordan leve videre når mye av det som gir deg glede, brått blir borte?
Sykepleien 31.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt